Bankjescollectief: het grootste openlucht café ter wereld!

bankjescollectief

Op 1 en 2 juli organiseren bewoners en lokale organisaties BankjesCollectief: het grootste openlucht cafe ter wereld! Hierbij nodigen bewoners en lokale organisaties je uit om eens op de koffie te komen en hiermee de stoep  om te toveren tot ontmoetingsplaats. Het openluchtcafé bestaat uit geopende bankjes op de stoep voor het huis, in het park of op een plein. Bij de geopende bankjes kom je alle buren tegen: van studenten, jonge gezinnen, gezellige oma’s tot roddeltantes en buurtjochies. Sinds 2014 zijn al meer dan 1.000 bankjes geopend in 17 landen. Samen vormen we een internationale beweging die zorgt voor steden en buurten met een vriendelijk, inclusief en positief karakter.

Van dansen in de openlucht tot een knikkerwedstrijd

In Nieuw-West zijn inmiddels al de leukste bankjes geopend waar jij 1 en 2 juli langs bij kan gaan. Zo kan je je fiets oppimpen bij het Fiets Repair Cafe van Kamal en Yvonne onder het genot van een kopje koffie, bak met de Wilde Chefs uit de Wildemanbuurt je eigen pizza uit de leemoven, knutselen en spelletjes spelen bij Mary, luister naar gedichten van Gökhan, proef de soep van Esselien, improviseren met Shriejan, yoga tussen de kippen bij de Fruittuin, speel jeux de boule voor Huis van de Wijk en nog veel meer. Er is van alles te beleven! Kijk voor een overzicht op www.bankjescollectief.nl

Sluit je aan

Wil je zelf op laagdrempelige én vrolijkmakende manier een bijdrage leveren? Open dan een eigen bankjeen meld je aan op de website: www.bankjescollectief.nl.