Badhoevedorpse winkeliers nodigen uit voor Winterfair

Zaterdag 14 december

Anja Maas

Badhoevedorp. Kerstmis nadert. En in Badhoevedorp is dat al volop zichtbaar. Aanstaande zaterdag 14 december staat het winkelgebied – Sloterweg/Lorentzplein/Pa Verkuyllaan – weer in het teken van de Winterfair, met van alles voor de K van Kerst.

“Ik ben er helemaal klaar voor”, belooft de enige echte Kerstman, die inmiddels is gearriveerd voor een nieuwe ambtstermijn. “Ik heb Sinterklaas ruim baan gegeven, nu mag ik. Ik sta met slee en rendieren klaar om deze regio helemaal te veroveren. En Badhoevedorp staat bovenaan mijn lijstje. Die Winterfair, zoals de winkeliersvereniging voor aanstaande zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur heeft aangekondigd, is een prima eerste kennismaking. Ja, vanzelfsprekend ben ik daar zelf aanwezig. Praktisch de hele dag. En wie dat wil, kan met mij op de foto. Leuk, zeker als het gaat om kleine kinderen. Altijd een mooi herinnering voor het familiealbum, toch?”

Wim Eweg, voorzitter van de winkeliersvereniging, is vanzelfsprekend erg blij met de aanwezigheid van de enige echte Kerstman. “Hij hoort er wat ons betreft helemaal bij. Net zoals de kerstmarkt, want zonder zoiets heb je natuurlijk geen Winterfair. Aan de Pa Verkuyllaan zorgen de winkeliers voor leuke braderiekramen. Met kerstkoopjes en ongetwijfeld met de nodige (warme) hapjes en drankjes. De jeugd mag zich uitleven op een springkussen. En zo’n springkussen komt er ook langs de Sloterweg.”

Kerstman in Badhoevedorp

Kerstman in Badhoevedorp

De winkeliers op en rondom het Lorentzplein zijn eveneens present met allerlei kerstkoopjes, onder andere in twee royale partytenten, die daar worden ingericht om eventueel slecht weer op afstand te houden. “Voor de goede orde, ik wil de steun van Reggefiber bij de organisatie van dit alles niet vergeten. Mede dankzij hen kunnen we er iets extra’s van maken. En ook KPN helpt een handje, onder andere met een Rad van Fortuin. Daarmee valt ongetwijfeld veel leuks te winnen.”

Kerststreintje

Centraal op het Lorentzplein staat de levende kerststal, met Maria, Jozef, het kindje Jezus en alle dieren die daar traditioneel bij horen. “Ongetwijfeld een enorme trekker. En er wordt uiteraard gezongen. Er komt een koor, samengesteld uit leden van hockeyclub Xenios. En waarschijnlijk ook nog een tweede koor. Door het hele winkelgebied zal er dus flink wat kerstmuziek  te horen zijn. En natuurlijk is er ook op het Lorentzplein volop aandacht voor de inwendige mens.” Hoe? Bezoekers van de Fair kunnen rekenen op winterse toppers als erwtensoep, chocolademelk en waarschijnlijk ook glühwein. En dankzij Dennis van Dennis Delicious is er uiensoep, samen met chorizo worstjes in rode wijn met knoflook. Een tapashapje dat geproefd mag worden!

Wim Eweg en de zijnen weten het zeker: wie wil kerstshoppen moet dat op 14 december doen tijdens de Winterfair in Badhoevedorp. Net zoals vorig jaar rijdt er weer een kersttreintje, waarmee Lorentzplein en Pa Verkuyllaan vlot met elkaar worden verbonden.

Dus voor de agenda: zaterdag 14-12-2013, Winterfair in Badhoevedorp. Niet missen! Klik hier voor de e-paper met aanbiedingen!

[codepeople-post-map]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.