Badhoevedorpse straten weer in teken van de golfsport 🗓 🗺

Meest recent
Badhoevedorp Map

Zondag 23 september 2018

Badhoevedorp. Zondag 23 september a.s. staat het StratenGolfToernooi weer op de kalender. Het evenement is inmiddels een absolute ‘must’. Voor iedereen die zowel van golfspelen houdt als van ons dorp, geldt dan ook: “dit mag niemand missen”. Ook in 2018 gaat de opbrengst van het jaarlijkse festijn naar de Stichting Van Badhoevedorp voor Badhoevedorp, die hiermee diverse lokale en regionale goede doelen ondersteunt.

Tank- en AutowasCentrum Zwart

Het StratenGolftoernooi van Badhoevedorp beleeft dit jaar zijn 8e editie en mag opnieuw Tank- en AutowasCentrum Zwart – wie in onze regio kent dit Shell benzinestation niet? – verwelkomen als hoofdsponsor. Hans Schellingerhout, voorzitter van de organiserende stichting: “Een geweldig initiatief. Golfen op straat over 18 holes, door de plantsoenen en de groene ruimtes van ons dorp. Een feestje voor elke golfliefhebber, zeker als je weet dat je, als je aan het slaan bent, iets moois doet voor anderen.”

 

Goede doelen
De Stichting van Badhoevedorp voor Badhoevedorp heeft in de afgelopen jaren vele verenigingen en organisaties van het Golftoernooi kunnen laten profiteren. Hans Schellingerhout zet het allemaal op een rijtje. “De Stichting steunde Kinderboerderij de Hoeve en we schonken biljarttafels en een jeu-de-boulesbaan aan ’t Rietland. In samenwerking met het Rode Kruis was er een bootreis voor ouderen. Ook deden we  diverse donaties aan Inloophuis Esperanza. Verder leverde onze stichting een bijdrage voor de aanschaf van een piano in de dependance van de Oranje Nassau School en we hielpen Galerie Kunst 2001 om zich in het nieuwe Dorpshuis te presenteren. In 2016 golfden we voor de bewoners en vrijwilligers van Zorgcentra Meerwende en Schuilhoeve en in 2017 speelden we voor de kleine clubs in en rondom Badhoevedorp die door de verplaatsing van de A9 gedwongen waren te verhuizen. Door onze donatie zijn zij nu in staat gesteld hun nieuwe locatie optimaal in te richten. Dit jaar is ons doel geld beschikbaar te stellen voor het project “Badhoevedorp AED-proof”.”

Dat laatste legt hij graag even uit: “AED staat voor Automatische Externe Defribilator, een hulpmiddel voor mensen die een hartaanval krijgen. Het idee is nu ontwikkeld om in 2019, met een door het Rode Kruis Badhoevedorp te organiseren actie, in ons dorp meer AED’s te plaatsen. Dat verklaart ook de naam van het project.  Vorig jaar bracht ons toernooi, inclusief opbrengst loterij en veiling, 24.500 euro op. Een recordbedrag. En natuurlijk gaan we er altijd voor om het een volgend jaar minstens zo goed, of nog beter te doen. Voor 2018 ligt de lat dus hoog!”

 

Programma
Zoals altijd zijn de details van het programma te vinden  op de website www.vanbadhoevedorpvoorbadhoevedorp.nl  Er hebben zich inmiddels al 18 teams ingeschreven, maar natuurlijk geldt: “er kan nog meer bij”.

Hans Schellingerhout: “We maken ons golffeestje weer helemaal af met de loterij en de veiling die gekoppeld zijn aan het afsluitende diner voor spelers en vrijwilligers.  Interessante kavels zijn nog steeds meer dan welkom. Veilingmeester Rob Mollien brengt ze graag onder de hamer. Zoals gebruikelijk starten we  op 23 september bij de Tennisvereniging Badhoevedorp, kortweg TVB. Om 11.30 uur klinkt onze shotgun. Loterij, veiling en diner zijn ook bij de TVB.

En een ding durven we nu al te beloven, het wordt ongetwijfeld weer een prachtig evenement!