Badhoevedorpse Marathon-equipe terug uit New York

Acht Badhoevedorpers finishen succesvol en halen ruim 4 duizend euro op voor WE-Foundation

Badhoevedorpse Marathon-equipe terug uit New York

Na maanden voorbereiding was het op zondag 6 november zover. De mannen stonden aan de start van het grootste loopevenement ter wereld; de New York City Marathon! De spanning was goed te voelen in de uren voor de start. Zou het gaan lukken om die 42,2km rennend af te leggen? Hadden ze de juiste spullen aangetrokken en meegenomen en genoeg gegeten en gedronken? Zouden ze gespaard blijven van blessures? Nu kwam het er op aan. Niet alleen bij hun zelf, maar ook bij de sponsoren voor de WE foundation waren de verwachtingen hoog gespannen.

Na het Amerikaanse volkslied en Frank Sinatra’s “New York, New York” begon het grote avontuur. Ruim 47.000 mensen gingen in 3 ploegen het parcours op. Na de start eerst over de de Verrezano Bridge (3 km lang!) en vervolgens door Brooklyn, Queens, Manhattan, the Bronx en tenslotte terug naar Manhattan. Onderweg stonden 2,5 miljoen New Yorkers die er een enorm feest van hadden gemaakt langs de kant. En dat is wat deze marathon zo bijzonder maakt. New Yorkers vinden dit evenement FANTASTIC en dat laten ze luid en duidelijk horen en zien. Op het parcours zijn hele maffe dingen te zien: lopers op blote voeten, dribbelend met een basketbal, met legerkisten aan en een rugzak om en nog veel meer.

Tot 30km ging het allemaal behoorlijk vlotjes. Het tempo zat er lekker in, de blessures bleven uit en hartslag bleef onder controle. Maar toen begon de vermoeidheid voelbaar toe te slaan; de bovenbenen werden alsmaar pijnlijker en de hartslag kroop steeds verder omhoog. Nu kwam het er op aan. Hier hadden de mannen sinds januari al die training voor gedaan. Het was flink doorbijten die laatste kilometers over 5th Avenue en door Central Park. De voldoening bij de finish was evenredig met de pijn. Superlatieven schieten tekort…. Het was gelukt!!!

En ook de tijden vielen zeker niet tegen;: te weten Arjan Nederveen 3:05:09, Jan Haring 3:08:48, Leo Holwerda 3:34:28, Peter Zijlstra 3:48:36, Sjors Dignum 3:54:21, Arjen Ketel 4:12:30, Marco van der Wal 4:30:35 en Arjen Bohnenn 4:36:37.

Afgelopen woensdag vroeg in de ochtend kwam de Badhoevedorpse Marathon-equipe moe maar voldaan aan op Schiphol, waar hen een mooie verrassing te wachten stond; de vrouwen en kinderen waren heel vroeg uit hun bed gekomen om ze te verwelkomen.

Het team is iedereen die ze heeft gesteund in de voorbereidingen en in het bijzonder de sponsors die een mooi bedrag voor de WE foundation bij elkaar hebben gebracht heel dankbaar. Met €4230,- hebben ze een mooie bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek naar stofwisselingsziekten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.