Badhoevedorp vierde zomer met stralende braderie

“Prima weer, prima sfeer, wat willen we meer?”

Anja Maas

Badhoevedorp. Vorige week nam Badhoevedorp afscheid van de A9 met een stralend Noway Festival. De weergoden waren de organisatie prima gezind. Datzelfde gold voor de jaarlijkse braderie, die afgelopen zaterdag op de kalender stond: mooier konden de omstandigheden voor kraamhouders en bezoekers niet zijn. Zo werd de jaarmarkt, zoals het evenement stond aangekondigd, ook in 2017 een zomers feestje. Mede door de kermis langs de Sloterweg bruiste het dorpshart van de activiteit.

 

Braderie Badhoevedorp 2017

Hoe gaat Badhoevedorp er in de toekomst uitzien? Dat vragen velen  nu de snelweg weg is,  zich nog steeds af en die vraag kwam dan ook aan de orde tijdens de braderie. De gemeente Haarlemmermeer, AM Bohemen en alle andere partijen die hun stem willen laten horen hadden stonden op het Lorentzplein met een kraam. Het publiek was welkom voor vragen en mocht meedenken en stemmen. Bijvoorbeeld over de bestemming van het oude A9 tracé, waarvan de grond afgegraven en ingezaaid door Rijkswaterstaat tegen april 2019 aan de gemeente wordt overgedragen. En wat doet Haarlemmermeer er dan mee voordat de definitieve ontwikkeling ter hand kan worden genomen? Kom maar op met ideeën is het motto, de ideeënbus stond klaar. “Het is een oppervlakte van zo’n 60 voetbalvelden”, aldus een medewerkster bij de kraam. “En we hebben al heel wat plannen gezien. Kijk maar, Van  een golfterrein tot het inrichten van een groen lint met bruine kroegen.  Wanneer we wat uitkiezen? Dat wordt waarschijnlijk oktober.” Niet alleen de Badhoevedorpse toekomst stond op het Lorentzplein, er was ook plek voor de nodige modesnufjes. Jagtman Mode bijvoorbeeld bood traditiegetrouw leuke braderiekoopjes aan. Duidelijk een schot in de roos, want tegen 15.00 uur leek de kraam behoorlijk uitverkocht. Wie de braderie wilde vieren met een ijsje was welkom bij de Lekkerste Apotheek. “We verkopen 18 verschillende smaken. Er valt wat te kiezen.” Dat deden de braderiebezoekers ook.

Iets verderop kon er worden kennisgemaakt met de laatste trends op het gebied van de zomermode en ook voor liefhebbers van eigengemaakte sieraden viel er veel te kiezen. Trendy attractie, vooral voor de jeugd, waren de spinners. In allerlei uitvoeringen een top gadget. De winkeliers langs de Sloterweg zetten extra op leuke acties, zoals boekhandel Jaspers en Foto en CD -shop Halsema. En zoals altijd hield dansschool Ponne ook op de braderie de swing er in. Wie eens wilde snuffelen tussen “ouderwetse boeken”, kwam volop aan zijn trekken op de Zeemanlaan. “Wat leuk, dit ABC boekje”, vond een mevrouw. A is een aapje, enzovoort. Dat mag ik niet missen voor mijn kleinkinderen. En kijk, die hele ouderwetse schoolboekjes van Pim en Mien. Die heb ik nog moeten lezen. Dan is er toch  heel wat veranderd. Gelukkig maar!” Zo werd de braderie van 2017 een zomers feest der herkenning.  Niks mis mee!