Badhoevedorp Proeft werd prachtig najaarsfeestje

Badhoevedorp proeft

Vierde editie groot succes

Anja Maas

Badhoevedorp. “Je hebt van die dagen, dan zit alles mee. En zondag 7 oktober, de dag waarop we voor de 4e keer het evenement Badhoevedorp Proeft hadden gepland was zo’n dag.” Riet Verbeek en het team dat weer tekende voor de organisatie van de inmiddels niet meer weg te denken proeverij-voor-een-goed-doel kunnen alleen maar tevreden zijn.

 

En dat zijn ze dan ook. “Het verliep allemaal perfect. We hadden het mooiste herfstweer dat je maar bedenken kan. Onze plek langs de Sloterweg was super. Voor alle zekerheid konden we gebruik maken van een overkapping – je weet het in ons land nu eenmaal nooit – en hoewel die niet echt nodig was, waren we er toch blij mee. De diverse deelnemende stands konden zich zo beter presenteren. Het was direct vanaf het begin al druk en het werd in de loop van de middag alleen maar drukker. En gezelliger. Zo hoort dat natuurlijk ook. Badhoevedorp heeft gezorgd voor een grote opkomst. En dat is, zeker gezien het goede doel waarvoor er geproefd is, alleen fantastisch.”

 

Het goede doel was Esperanza, het inloophuis voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten, dat zich zonder vaste subsidie-inkomsten moet zien te bedruipen. Wat het allemaal op gaat leveren, daarover, zegt Riet Verbeek, valt nog niets definitiefs te zeggen. “We zijn nog aan het tellen, en er volgt zeker nog het nodige rekenwerk. Maar krijgt Esperanza gaat zeker profiteren.”

 

In ieder geval maakte deze vierde editie van Badhoevedorp Proeft een ding duidelijk: er valt in het dorp veel heerlijks te proeven. Van patat mét en cupcakes tot meer culinaire hoogstandjes, iedereen kon afgelopen zondag tegen een klein prijsje genieten van veel lekkers. Niet alleen om te eten, maar ook om te drinken. Brouwerij de 7 Deugden was present met enkele opvallende speciaalbieren. Voor bierfans een superlekkere verrassing. Natuurlijk was er ook gedacht aan lekkere muziek, want dat maakt genieten van tongstrelende zaken altijd nog lekkerder dan ze al zijn. En – niet vergeten – er was ook nu weer een loterij met prijzen die de moeite waard waren. Niet bij de trekking en nieuwsgierig of er iets is gewonnen? Kijk even op de facebookpagina. Samenvattend:  “Super, in alle opzichten” en zo kan de vierde editie van Badhoevedorp Proeft de boeken in.