Badhoevedorp Literair lezing over Sint Helena ๐Ÿ—“ ๐Ÿ—บ

Haarlemmermeer Noord Winkelen
Boekhandel Jaspers Map

Misschien heeft u de uitzending van Floortje naar het einde van de wereld gezien, waarin Floortje Dessing het zeer afgelegen eiland Sint-Helena bezoekt. Een fascinerende plek die alleen bereikbaar is met een bootreis van vijf dagen.

Inย het boek Laatste boot naar Sint-Helenaย doet Ron Moerenhout verslag van zijn vijf dagen durende bootreis vanuit Kaapstad naar een Sint-Helena. Het Royal Mail Ship St. Helena is nog altijd de enige manier om op het eiland te komen. Er werd een vliegveld gebouwd op dit ruige vulkaaneiland dat ooit aan Nederland toebehoorde, maar dat werd nog niet in gebruik genomen. Moerenhout nam de boot en ging ter plaatse op zoek naar Nederlandse sporen en vond ze ook, zoals een mysterieuze steen met daarop een Nederlandse tekst.

Tijdens de derde Badhoevedorp Literair lezing zal Ron Moerenhout bij Boekhandel Jaspers een lezing houden vol historische โ€˜wist-ik-nietjesโ€™ en spannende anekdotes. Natuurlijk over Napoleon, maar bijvoorbeeld ook een Nederlandse gevangene die als enige ooit van het eiland wist te ontsnappen. Ron Moerenhout is een bevlogen verteller en weet moeiteloos zijn publiek te boeien. Toegang is gratis, wel graag even aanmelden. Dat kan per mail (info@boekhandeljaspers.nl) of bij Boekhandel Jaspers in de winkel. De lezing vindt plaats op woensdag 17 mei en start om 19:45 met koffie en duurt tot ongeveer 21:30.

Boekhandel Jaspers, Sloterweg 95, Badhoevedorp. Telefoon 020 659 3382