Badhoevedorp got talent weer vrolijk feestje

Kinderactiviteitenweek 2015

Anja Maas

Badhoevedorp. Wat goed is mag blijven. En dus stond voor Badhoevedorp ook dit jaar in de zomer de Kinderactiviteitenweek op het programma.  Van 13 tot en met 17 juli was het Dorpshuis het decor voor een leuke speelweek, waarin basisschoolleerlingen zich volop mochten uitleven. Spelletjes, een voetbaltoernooi, jeu de boules, kennismaken met de jeugdbrandweer, bingo, etc. etc, het hoorde er weer allemaal bij.

Een van de toppers was op woensdagochtend de wedstrijd Badhoevedorp got talent. En dat Badhoevedorp een dorp is, dat barst van het talent is, werd ook dit keer bewezen. Alleen wel iets anders dan de organisatie bedoeld had, want door wat communicatieve hobbels bleek het niet mogelijk het programma volgens het schema af te werken. Improviseren werd dus het motto, en ook daarbij liet jong Badhoevedorp talent zien. Nadir mocht de spits afbijten. Hij moest er duidelijk even inkomen, want als eerste beginnen is niet altijd makkelijk. Het werd, zoals de jury het formuleerde een coole shake-act, waarbij Nadir liet zien mooi te kunnen bewegen op muziek, die hij niet eens goed kende. De kop was er af, en jong Badhoevedorp kreeg er zin in. Tara en Steffie kwamen met een vlotte act,  waaraan het publiek maar ook zij zelf veel plezier beleefden. “Ja, we hebben dit samen geoefend. We zitten bij Dansschool Ponne”, vertelden ze.  Steffie had meer pijlen op haar boog. Ze trad nog een keer op, nu samen met Liza. Dat werd een mooi zangnummer.  Amir  en Yassin deden iets op Sexy als ik dans,  Soraya en Charlie sprongen het hele geïmproviseerde toneel over, Phariëlla en Zara lieten ze zien met een dansnummer, Thom stond te rappen op Chips & Cola, Marga, Anke, Nerys Jude, Lailla en Soraya lieten zien het nummer Drank & Drugs helemaal aan te kunnen en- weer eens iets heel anders – Perré speelde piano. En hoe! “Ik ben 9 jaar, en heb al 2 jaar les”, zei hij tegen de jury. “Ja, ik vind piano spelen leuk”. “Doe je hier volgend jaar weer mee?”, vroeg de jury. En dat beloofde hij graag.

Uiteraard waren er voor de beste prestaties mooie prijzen uitgeloofd. En wie mocht die aan het eind van de ochtend in ontvangst nemen? De jury, die bestond uit Joke Schutte (Dorpsraad), Anja Maas (Westerpost) en Frans van Rheenen (Wie kent ‘m niet?)  stond eer voor een uiterst moeilijke, zo niet onmogelijke taak. Want hoe vergelijk je een dansact van een flinke groep met individueel pianospel? En moet je iemand die de moed heeft de spits af te bijten ook niet belonen? Maar zoals altijd, lukte het ook nu weer de winnaars aan te wijzen. Perré kreeg voor zijn knappe pianospel de eerste prijs, Tara en Steffie voor hun dansen de tweede en Nadir, die als eerste durfde te starten, ontving de derde prijs. Frans van Rheenen overhandigde ze , met een leuk toespraakje, de bekers en een mooie herinneringsmedaille en een leuk toespraakje. En daarna was het gewoon lekker feest!

De kennismaking met de jeugdbrandweer was een groot succes

De kennismaking met de jeugdbrandweer was een groot succes