Auteursduo Bettina Drion en Hans van den Pol bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp

Recent verscheen bij Uitgeverij Marmer de roman De engel en de adelaar, geschreven door het duo Bettina Drion en Hans van den Pol. Na Nicci French en David Boyne zijn de auteurs van de roman zaterdag 27 juni bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp voor een Ontmoet&Groet met lezers en andere geïnteresseerden.

Uitgangspunt van deze roman is een waargebeurde verhaal van een Joodse baby die in het huis van Drion was ondergedoken tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verzetsheldin die het kindje onderdak gaf werd verraden door de NSB-buurman. De baby overleefde de oorlog en via een paar telefoonnummers in Badhoevedorp kwam Van den Pol haar een paar jaar geleden op het spoor. Ze vertelde aan hem haar ongelooflijke levensverhaal.

Drion en Van den Pol besloten samen De engel en de adelaar te schrijven, een boek geïnspireerd op de keuzes waar vrouwen als de moeder van de baby voor geplaatst werden, en de gevolgen ervan. Het is een roman geworden over een onmogelijke liefde tussen een Oostenrijkse SS’er en een joodse vrouw. Een nuancering van de scheidslijn tussen goed en fout. Behalve in Nederland speelt het verhaal zich af in België, Duitsland en Oostenrijk.

In de pers werd De engel en de adelaar een indrukwekkend liefdesverhaal en een pageturner genoemd. Hebban, het grootste lezersplatform in Nederland en Vlaanderen schreef over de roman: ‘Deze som van schrijfstijl, verrassende wendingen en een goed zichtbaar uitgewerkt thema, maakt het een heerlijk te lezen roman.’

De Boekenbijlage recenseerde De engel en de adelaar als zowel een oorlogsroman als een gecompliceerd liefdesverhaal die zowel de Joodse als de nazi-kant genuanceerd belicht. ‘Ondanks dat een aantal nazi’s niet worden neergezet als 100% slecht, laten Drion en Van den Pol de Joodse slachtoffers in hun waarde en worden zij wel gezien als 100% slachtoffers.’

Na een afgeladen boekpresentatie in Zaandam volgen er nu drukbezochte signeersessies door heel Nederland. Een aantal keer was de roman na een Ontmoet&Groet in een boekhandel uitverkocht. Ook geven Drion en Van den Pol lezingen over de dunne scheidslijn tussen ‘goed en fout’, onmogelijke keuzes in extreme situaties zoals de Tweede Wereldoorlog en daarna het zwijgen over de oorlogstrauma’s die deze keuzes veroorzaken. Soms generaties verder.

Bettina Drion en Hans van den Pol zijn op zaterdag 27 juni tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig in Boekhandel Jaspers, Sloterweg 95 in Badhoevedorp.

Over de achtergronden van het boek en de auteurs: www.facebook.com/DeEngelendeAdelaar www.bettinadrion.nl en www.hansvandenpol.nl

De engel en de adelaar, Uitgeverij Marmer, isbn 978 94 6068 180 6, €19,95