Asperges uit de Haarlemmermeer

Al enkele jaren wordt er vanuit een loods in Lijnden, aan de Hoofweg 132, asperges verkocht. De Limburgse familie Heger, de eigenaars, die zelf uit Limburg komen, verkopen grotendeels Limburgse asperges, maar enige jaren geleden zijn zei begonnen met het kweken van asperges naast hun loods in Lijnden.  Niet zonder succes, dit jaar zal er zo’n 9 ton asperges van Haarlemmermeerse bodem geoogst gaan worden. De exemplaren van eigen veld worden niet afgedekt voor de zon en zullen dus groen zijn. Deze groene asperges hebben wat krachtiger, kruidiger smaak en zijn iets vitaminerijker.

Na het oogsten worden de asperges gewassen, op maat gesneden en gesorteerd naar kwaliteit. Inmiddels weten veel klanten de winkel te vinden, de hele dag door komen de klanten binnen om hier hun asperges te halen, want ze weten dat ze hier “kakelvers” zijn.

De keuze is enorm zowel witte als groene soorten in allerlei formaten en kwaliteiten. Veel klanten halen de geschilde exemplaren, dat is lekker makkelijk. Meer Asperges heeft een speciale schilmachine voor de asperges aangeschaft, daarmee worden ze optimaal geschild en heeft u nooit meer harde of taaie stukjes aan de asperges.

Aanstaande zaterdag staat Richard weer voor u klaar en gaat lekker bakken en u…kunt lekker proeven. De groene asperges van eigen veld zijn deze dag extra voordelig.

U vindt Meer Asperges aan de Hoofdweg 132 in Lijnden en op facebook: www.facebook.com/meeraspergeslijnden/