Aslan Muziekcentrum Eindpresentatie Muziek, Dans & Theater in mijn Buurt 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West
Meervaart Map

Op zondag 15 juli schitteren alle 170 kinderen en jongeren van het participatieproject Muziek, Dans & Theater in mijn buurt tijdens de eindpresentatie in Theater de Meervaart. Het publiek kan genieten van een gevarieerd programma met muziek (gitaar, piano, saz), streetdance, koor, musical en DJ-optredens. Muziek, Dans & Theater in mijn buurt biedt een jaar lang na schooltijd betaalbare cursussen in Amsterdam West en Nieuw-West. Aslan Muziekcentrum probeert met dit project vooral kinderen en jongeren te bereiken voor wie cultuureducatie niet vanzelfsprekend is. Iedereen is van harte welkom. 

Fotograaf: Fokke van Saane

De leerlingen hebben les op tien locaties in Amsterdam West en Nieuw-West: OBS Bos & Lommer, OBS Multatuli, OBS Rosa Boekdrukker, Aslan Muziekcentrum, Houthaven, Het Bovenland, Einsteinschool, De Globe en Huizen van de Wijk Pluspunt en Honingraat.

Programma eindpresentatie Muziek, Dans & Theater in mijn buurt zondag 15 juli | 14:30-16:00 Theater de Meervaart, Meer en Vaart 300 Toegang gratis

Samen spelen Met Muziek, Dans & Theater in mijn Buurt kunnen alle kinderen en jongeren samen met leeftijdgenoten van de eigen school of uit de buurt op een vertrouwde plek muziek maken, dansen of toneelspelen. De kinderen krijgen na schooltijd op een vaste dag in de week een jaar lang les van docenten van Aslan Muziekcentrum. Het aanbod verschilt per locatie.

Voordelig les dichtbij Muziek, Dans & Theater in mijn buurt is er voor alle kinderen, maar is met name gericht op gezinnen die om wat voor reden dan ook niet naar Aslan Muziekcentrum kunnen komen. Het project is een initiatief van Gemeente Amsterdam en het Jongerencultuurfonds. Voor kinderen en jongeren met een Stadspas vergoedt het Jongerencultuurfonds het volledige cursusgeld.