Aslan Muziekcentrum biedt gratis muziek-, dans- en theaterlessen in Nieuw-West

Aslan Muziekcentrum start vanaf oktober voor de tweede keer met het project Muziek, Dans & Theater In mijn Buurt in Amsterdam Nieuw-West. Op 11 scholen en buurthuizen bieden we na schooltijd muziek-, dans- en theaterlessen voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Door middel van een vergoeding van de Gemeente Amsterdam en het Jongerencultuurfonds zijn de lessen gratis voor kinderen met een Stadspas.

Samen muziek maken, dansen of acteren Met dit project proberen we zoveel mogelijk kinderen en jongeren in West en Nieuw-West de kans te geven om hun talent te ontdekken. Kinderen krijgen samen met leeftijdgenoten op een vertrouwde plek in de buurt een jaar lang les van docenten van Aslan Muziekcentrum. Vanwege het succes van vorig jaar is het cursusprogramma uitgebreid met dans en theater. Zo kun je in Nieuw-West onder andere kiezen uit Muziek en Dans voor Kleuters, Streetdance, gitaar, piano en saz.

Voordelig les dichtbij Muziek, Dans & Theater in mijn buurt is er voor alle kinderen, maar is met name gericht op gezinnen die om wat voor reden dan ook niet naar Aslan Muziekcentrum kunnen komen. Het project is een initiatief van Gemeente Amsterdam en het Jongerencultuurfonds en heeft als doel: zoveel mogelijk Amsterdamse kinderen in aanraking laten komen met cultuureducatie. Aslan Muziekcentrum kreeg samen met een aantal cultuureducatie-instellingen de opdracht om dit tweejarigproject uit te voeren. Dankzij een vergoeding van de Gemeente Amsterdam en het Jongerencultuurfonds zijn de lessen kosteloos voor kinderen en jongeren met een Stadspas. Ook kinderen zonder Stadspas kunnen meedoen, zij betalen het volledige cursusgeld.

Locaties in Nieuw-West Het Bovenland, DOCK Geuzenveld, Einsteinschool, Honingraat, OBS De Toekomst en Johannesschool (‘t Zonnehoekje).

Proefles en aanmelden De cursussen starten vanaf begin oktober, maar inschrijven kan nog steeds. Daarnaast is het altijd mogelijk om eerst een proefles te volgen. Voor het complete programma per locatie en aanmelden kijk op aslanmuziek.nl/muziekinmijnbuurt of neem contact op via tel.: 020 612 44 46 of mail: info@aslanmuziek.nl.