Arthur van Dijk nieuwe cvdK Noord-Holland

Haarlemmermeer. Noord-Holland heeft een opvolger voor de vertrekkende commissaris van de Koning Johan Remkes. Arthur van Dijk, ex-wethouder van Haarlemmermeer, werd onlangs officieel voorgedragen als zijn opvolger. Als deze voordracht leidt tot een benoeming – en deze fase van het traject is een formaliteit – wordt de nieuwe cvdK, woonachtig in Badhoevedorp,  op 7 januari officieel geïnstalleerd.

Het was maandag 19 november breaking news: Arthur van Dijk wordt de eerste man van onze provincie. Hij was 10 jaar wethouder in Haarlemmermeer en is op dit moment voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Daarnaast is hij onder meer  lid van de SER en van het dagelijks en algemeen bestuur van werkgeversorganisatie VNO-NCW. Waarom hij heeft gesolliciteerd? “Ik zag de vacature voorbij komen en herkende me wel in het profiel dat was opgesteld. Ik had het in mijn huidige functie goed naar mijn zin. Zo’n voorzitterschap duurt 3 jaar, mijn contract was al eens verlengd, en ik wist al dat er een tweede verlenging aan zou komen. Maar ik voelde ook: het is tijd voor iets anders. Ik ben erg blij met dit positieve resultaat. Nee, ik ben geen geboren Noord-Hollander, ik bracht mijn jeugd door in Dordrecht. Maar ik woon nu al jaren in Haarlemmermeer, en dan ook nog eens in Badhoevedorp. En dat bevalt me uitstekend.  Ik woon en werk in een uitdagende regio, en word nu dus bestuurder van een uitdagende provincie.”