Anyela werkt als verpleegkundige op het Anton Pieckhofje in Haarlem

Tekst: Eva Lunshof.

Anyela Lenis Rodriguez (35) is geboren in Colombia. In 1999 kwam ze naar Nederland om bij haar familie te gaan wonen en om een vak te leren. Het liefst in de zorg want daar lag al van jongs af aan haar hart.

Anyela: ”Ik heb altijd belangstelling voor de zorg gehad. In Colombia combineerde ik mijn werk in de bakkerij van mijn ouders met het oppassen op kinderen. Daarnaast hielp ik dakloze ouderen die niemand meer hadden. In Nederland kwam ik als uitzendkracht terecht in De Rijp in Bloemendaal. Wat ik in Colombia al wist werd daar bevestigd; mijn hart ligt bij de ouderenzorg en ik wilde niets liever dan er verder over leren.’’

SHDH, de overkoepelende zorgorganisatie waar De Rijp onder valt, bood Anyela een leerwerktraject en ze haalde achtereenvolgens haar SPW4 en Verzorgende IG3 diploma. Hierna doorliep Anyela het verkorte opleidingstraject voor verpleegkundige. Ondertussen werd ze ook nog even moeder van een prachtige dochter. Met haar diploma op zak werkt Anyela nu als verpleegkundige op het Anton Pieckhofje, een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie.

Anyela: ”Ik hou van mijn werk.  Doordat je nauw betrokken bent bij de verzorging, bouw je snel een vertrouwensband op met bewoners. Naast zorg is welzijn minstens zo belangrijk. Als verpleegkundige help ik mee om mensen een fijne dag te bezorgen. Werken in de zorg is gewoon het mooiste werk dat er is!”