Amsterdams Opera Koor houdt open repetitie op 8 mei

Het Amsterdams Opera Koor, net terug van een geslaagde concertreis naar Berlijn, houdt op woensdagavond 8 mei een open repetitie.

Belangstellenden kunnen die avond ervaren hoe het is om in een koor te zingen, een nieuw stuk in te studeren en hoe operadramatiek tot klinken wordt gebracht. Het publiek kan op de luisterbanken plaatsnemen, maar ook tussen de koorleden gaan zitten en bij enkele stukken meezingen.

De open repetitie wordt gehouden in de Verrijzeniskerk, het vaste repetitielokaal van het Amsterdams Opera Koor aan de Louis Bouwmeesterstraat 76 in Amsterdam-Slotervaart. De deuren gaan open om 19.30 uur, de repetitie begint om 20.00 uur, rond 21.15 uur is er een korte pauze en de repetitie eindigt om 22.30 uur. De toegang is gratis.

Het Amsterdams Opera Koor, opgericht in 1950, is een gemengd koor en telt 75 leden. Na het Rossini-concert in december 2018 noemde een recensent van de Opera Gazet dit koor ’de trots van Amsterdam’. Op 7 juni 2020 viert het Amsterdams Opera Koor zijn 70-jarig jubileum met een concertante uitvoering van Verdi’s indrukwekkende opera Aïda in het Koninklijk Concertgebouw.

Tijdens de pauze en na afloop van de open repetitie is er gelegenheid om met leden van het koor van gedachten te wisselen. En voor wie de smaak te pakken heeft: er is plaats voor nieuwe leden. Vooral tenoren zijn bijzonder welkom.

Naar opera luisteren is mooi, opera zingen is geweldig! En dat is mogelijk in Slotervaart.