Amsterdammers massaal last-minute naar de oefentherapeut

Osdorp – Amsterdammers gaan plots massaal naar de oefentherapeut. Dat blijkt uit een uitgebreide rondgang onder oefentherapeuten in Amsterdam. Oorzaak is dat mensen op de valreep hun budget voor oefentherapie uit het aanvullende pakket willen opmaken.

oefentherapeut

“Deze trend is al enkele jaren gaande”, constateert Reem Izzet, oefentherapeut bij Mensendieckpraktijk Pieter Caland in Osdorp. “We zien dat sommige patiënten tot november zuinig omgaan met hun budget uit de aanvullende verzekering voor oefentherapie. Om behandelingen te sparen, breken ze de behandeling vroegtijdig af, zelfs als ze nog niet volledig pijnvrij zijn in bijvoorbeeld rug, schouders of nek”. De resterende behandelingen worden achter de hand gehouden voor eventuele nieuwe klachten. Als die uitblijven, worden de opgespaarde behandelingen aan het eind van het jaar vaak alsnog gebruikt. Dat verklaart de huidige drukte bij de oefentherapeuten.

 

Ongewenste situatie

De situatie leidt tot gemengde gevoelens. Oefentherapeut Reem Izzet: “Uiteraard is elke patiënt meer dan welkom en zijn we blij met het extra werk. Aan de andere kant vinden we deze situatie ongewenst. Patiënten zouden hun behandeling eigenlijk gewoon moeten afmaken, ook al raakt daarmee het budget op. Het is prettiger als mensen volledig klachtenvrij zijn aan het eind van de behandeling, en bovendien is de kans dan kleiner dat de klachten terugkomen. Wij adviseren de ‘budget-spaarders’ daarom ook altijd om vanaf het nieuwe jaar een uitgebreider aanvullend pakket af te sluiten. Dat geeft rust”. Het afsluiten van een uitgebreider pakket, of het overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan nog tot en met 31 december.

 

Oefentherapie

Oefentherapeuten zijn bewegingscoaches die mensen begeleiden en trainen in het aannemen van een gezondere houding. De meeste patiënten komen met klachten in de nek, schouders of rug. Daarnaast behandelen oefentherapeuten diverse andere aandoeningen, zoals houdings- en bewegingsafwijkingen, ademhalingsklachten, hernia, Parkinson, artrose, osteoporose, reuma, RSI, incontinentie en bekkenklachten. Bij Mensendieckpraktijk Pieter Caland werkt tevens een kinderoefentherapeut, en ze hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Oefentherapie wordt vergoed uit alle aanvullende verzekeringen. Bel gerust voor een afspraak, een verwijsbrief is daarbij niet nodig.

 

Mensendieckpraktijk Pieter Caland

Darja Mater & Reem Izzet

Pieter Calandlaan 341

020-6104114, info@gezondehouding.nl