Amsterdam viert theater

Theaterweekend met voorstellingen voor € 10,- en gratis activiteiten
in De Meervaart

Van vr 15 t/m zo 17 januari viert heel Nederland theater met het BankGiro Loterij Theaterweekend. Samen met ruim 35 andere theaters stelt De Meervaart haar deuren open voor (nieuw) publiek, met allerlei bijzondere activiteiten en voorstellingen aan voor slechts € 10,00. Op het programma staan onder meer gratis theater-, dans- en DJ workshops, rondleidingen en een vrijdagmiddagborrel in de foyer met live muziek, waarbij RTV Noord-Holland op locatie uitzendt.

Fotograaf: Sean Young Casus Poly

Fotograaf: Sean Young Casus Poly

De sterk afgeprijsde voorstellingen bestaan uit het adembenemende Australische circusgezelschap Casus, cabaretière Carolien Borgers, de verleidelijke relatiekomedie ‘Zij is de Baas’ met onder meer Bastiaan Ragas en Anne-Marie Jung, uitputtende dans door Jan Martens/ICK, Islamitische sufi-muziek en traditionele dans van het Tevazu Ensemble en flamenco door Edsart Udo de Haes, Maria Marín en Jamie Peet. Fleischmann: “Er zijn ’s middags en ’s avonds volop vrij toegankelijke activiteiten voor alle leeftijden, ontspannend, amusant, leerzaam en uitdagend. Podiumkunsten hebben zoveel moois te bieden. Ik zie er enorm naar uit om iedereen te verwelkomen.”

 

Zie het volledige programma op www.meervaart.nl

 

Het BankGiro Loterij Theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds. De twee fondsen hebben de handen ineengeslagen om een impuls te geven aan de Nederlandse theatersector met een weekend waarin het vak wordt gevierd. “Het is prachtig dat het publiek de kans krijgt om tijdens dit speciale weekend een gevarieerd en aansprekend programma te bezoeken in het theater in de buurt”, aldus Albert Verlinde, voorzitter van het in 2013 opgerichte NTF.