Amsterdam Nieuw West is een hotspot rijker

Sinds twee weken heeft Amsterdam West een nieuwe aanwinst; eetcafé RADION. Het culturele platform gevestigd in Broedplaats ACTA gelegen aan de Louwesweg 1, opende in oktober al de deuren van haar club. Sinds twee weken kan men ook in het ruime eetcafé alle dagen van de week terecht voor ontbijt, lunch, diner of een borrel.

 

De keuken van RADION staan voor vers, gezond en betaalbaar, met een voorkeur voor lokale producten. Verse pizza’s, steak en RADION burgers van de houtskool grill, maar ook vegetarische salade, soep en broodjes staan op dit moment op het menu.

Het café van RADION telt 40 zitplekken om te eten en daarnaast biedt de ruime bar ook nog voldoende plek voor een hapje of drankje. Wil je lekker onderuitgezakt zitten? Dan kan je neerploffen in een van de relaxte banken of plaats nemen aan de grote leestafel. Vanaf het voorjaar gaat ook het terras aan de westkant open. Dat betekent zon tot in de late uurtjes.
Aanwinst voor de buurt
In Nieuw West wordt flink aan de weg getimmerd. Diverse nieuwe initiatieven komen van de grond waardoor deze wijk voor velen een stuk interessanter wordt. RADION is zo’n nieuw initiatief. Het culturele platform is per oktober 2014 gefaseerd open gegaan. Eerst met haar club, nu met het eetcafé en medio 2015 ook met een kleine cinema.

 

Broedplaats ACTA
RADION is onderdeel van Broedplaats ACTA, waar ruim 80 creatieve bedrijfjes gehuisvest zijn en 450 studenten hun onderkomen hebben gevonden. Gelegen op de begane grond dient het café als ontmoetingsplek voor de buurt, atelierhouders en studenten uit het complex en zal als het stabiele hart van RADION fungeren. Daarnaast is RADION ook erg interessant voor mensen van buiten de omgeving die op de programmering afkomen.

 

Programmering
Naast eten en drinken heeft het RADION café ook een brede programmering. Zo draait er elke donderdagavond een dj en staat de zondagmiddag in het teken van livemuziek. Op korte termijn gaat de zondag uitgebreid worden naar een middag voor ieder wat wilt; muziek, workshops, kids activiteiten, arts & crafts, dansen en meer. De zondag in RADION is voor iedereen.
De club en de expo hebben een geheel eigen invulling. Voor meer informatie over deze prorgammering zie http://www.radionamsterdam.nl/agenda/all

 

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag vanaf 10:00 uur
Zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur
Een keer komen eten? Reserveren kan via reserveren@radionamsterdam.nl