Amsterdam in Gesprek 🗓 🗺

Uitgaan/uit eten
Stadsarchief Amsterdam Map

In het Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32

De historische zondagmiddagsalon in het Stadsarchief.

Elke eerste en derde zondag van de maand worden spraakmakende gastsprekers geïnterviewd over onderwerpen uit de Amsterdamse geschiedenis, of een actueel onderwerp wordt in historisch perspectief geplaatst.

De toegang is gratis.

Aanvang: 15 uur,

Let op: vrije inloop, het aantal zitplaatsen is beperkt. Wees dus op tijd. 

 

Zondag 4 februari

Zorg goed voor de stad en voor elkaar. De betekenis van burgemeester Van der Laan voor de stad Amsterdam   

Met: Bas Blokker (Amsterdam – correspondent NRC Handelsblad), Peter Paul de Baar (voormalig hoofdredacteur Ons Amsterdam), Laura van Hasselt (conservator Amsterdam Museum) en Karin van der Wansem (kabinetschef van de burgemeester van Amsterdam)

Als burgemeester van Amsterdam koesterde Eberhard van der Laan een warme belangstelling voor de geschiedenis van de stad. Bij discussies over de toekomst van de stad memoreerde hij vaak historisch cruciale momenten in de ontwikkeling van Amsterdam en ging het gesprek aan over de stad van vandaag en die van de toekomst. Door welke historische gebeurtenissen of ontwikkelingen liet hij zich inspireren? Wat was zijn persoonlijke visie op de stad en op welke beleidsterreinen heeft hij zelf een stempel weten te drukken tijdens zijn burgemeesterschap? Een boeiend gesprek met een viertal gasten die vanuit verschillende invalshoeken met Van der Laan te maken hebben gehad.