AmsteNPO Radio 6, NTR en Sugarfactory presents: Mijke & Co Live @ Sugarfactory

AmsteNPO Radio 6, NTR en Sugarfactory presents: Mijke & Co Live @ Sugarfactory Met livemuziek van: Amstel Big Band, Joep Pelt en The Ob6sions

Uitzending: woensdag 10 juni 2015, 22.00-01.00 uur op NPO Radio 6 Soul & Jazz Website: http://www.radio6.nl/sugarfactory Email: live@radio6.nl Amstel Big Band, Joep Pelt en The Ob6sions spelen woensdag 10 juni 2015 bij Mijke & Co Live @Sugarfactory.

Iedere woensdag organiseren NPO Radio 6 Soul & Jazz, de NTR en de Sugarfactory een gratis showcase met kwalitatieve live-muziek van (inter)nationale soul-, jazz-, r&b-, funk-, blues- en worldartiesten. Dit vindt plaats in de Sugarfactory bij het Leidseplein in Amsterdam en wordt live uitgezonden op NPO Radio 6 Soul & Jazz. Presentatrice: Mijke van Wijk. Deuren open: 21.30 uur. Entree: gratis. Amstel Big Band De Amstel Big Band noemt zich met trots de winnaars van de 19e editie Meer Jazz ‘big band award’. De band is opgericht in de jaren tachtig. Al gauw was hun eerste succes een feit: de eerste prijs op het internationale big band concours te Berlijn(1988) onder leiding van Peter Guidi. Dit was maar het begin voor deze band die door de jaren heen is begeleid door vele bekende dirigenten zoals Paul Gompes, Tjitze Vogel en Sebastian Ohm. De laatste in de rij is Sven Schuster, de arrangementen van deze Duitse dirigent en bassist weet de band opnieuw te vernieuwen. Dit is ook goed te horen in hun laatste CD, die 19 April van dit jaar is uitgebracht, genaamd “Out of the Universe”. Joep pelt Als tiener trok de Amsterdamse singer-songwriter Joep Pelt naar Mississippi om er te leren van oude blueshelden als R.L. Burnside en T-Model Ford. In de weken die Joep bij hen op de veranda doorbracht leerde zij hem de typische deltablues gitaarstijl. Zijn nieuwe album “Show me the way” geeft een nieuwe draai aan blues waarin hij een poging doet de liefde en steun die hij na een auto ongeluk in 2012 in muziek, vrienden, familie en publiek heeft gevoeld terug te geven via zijn liedjes. JURA De naam van de band komt van het ruige en mystieke berggebied Jura, gelegen aan weerszijden van de Frans-Zwitserse grens. De sfeer van de muziek geeft de sfeer weer die magische bergen, vinden zanger Jan Blaauw en gitarist Ruben Hoeke. Ruben en Jan voelen elkaar naadloos aan in hun ambitie om eigen muziek te componeren en schrijven. JURA ontstaat in 2002 aan de keukentafel van Ruben, met een gitaar en vel papier schrijven ze hun eigen muziek. Hun samenwerking resulteert in de cd ‘Freedom Road’. Country, pop, blues, en rock ’n roll, de mannen versmelten het tot een uniek geluid. JURA’s nieuwe plaat River Songs is in maart 2015 uitgebracht. Huisband The Ob6sions Wekelijks in het programma hoor je huisband The Ob6sions. De band, bestaande uit Victor de Boo – drums; Sven Schuster – bas; Jeroen van Helsdingen – keys; Efraim Trujillo – sax, speelt eigen stukken en jamt met de muzikanten in de liveshow. Mijke & Co Live! met iedere woensdag bekende live-acts De NTR zendt dagelijks op NPO Radio 6 Soul & Jazz het live-muziekprogramma Mijke & Co Live! uit van 22.00 tot 01.00 uur. Met op woensdag Mijke & Co Live @ Sugarfactory, een live editie vanuit de Sugarfactory in Amsterdam. Met de komende tijd bekende live acts van oa Yuri Honing, Joep Pelt en Zapp 4 met Hermine Deurloo.