Amie, Mensen met een verhaal

Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Amie zijn ‘Mensen met een verhaal’.

Hieronder het verhaal van Dennis. Dennis doet bij Amie de opleiding Verzorgende IG. Voor zijn opleiding moet hij ervaring opdoen in verschillende onderdelen van de organisatie. Hij werkt nu bij een van de wijkteams maar heeft ook enkele maanden in woonzorgcentrum Meerleven gewerkt op de afdeling voor mensen met dementie (PG afdeling).

 “Ik ben blij dat ik voor dit vak gekozen heb.”

“Ik had eigenlijk hele andere plannen na mijn middelbare school. Ik wilde bij de Marechaussee en daarvoor moest ik eerst mijn beveiligersdiploma halen. In de vakantie van deze opleiding ging ik vakantiewerk doen in een verzorgingshuis. Ik vond dat toen zo leuk dat ik het aanbod om te blijven en de opleiding te doen heb aangenomen.

Ik doe nu de opleiding Verzorgende IG en ik wil graag hierna de Verpleegkundige opleiding doen. Ik vind het belangrijk me te ontwikkelen en die kans krijg ik bij Amie.”

“Ik hou ervan om met mensen te werken. Het is dankbaar werk. Het is mooi als een bewoner van de PG afdeling een glimlach op zijn gezicht krijgt als je zijn kamer binnenkomt. Ook de waardering die je vaak van familie krijgt is leuk.

Het is wat anders dan werken bij het arrestatieteam van de marechaussee, maar ik ben blij dat ik voor dit vak gekozen heb!”

 

Meer informatie over Amie en het filmpje waarin Dennis vertelt over zijn werk op www.amie.nl