Ambassadeurs gezonde leefstijl Osdorp ontvangen certificaat

Osdorp is 22 ambassadeurs van een gezonde leefstijl rijker! Een groep enthousiaste bewoners deed mee aan het programma ‘Op Gezonde Tour’. Zij ontvingen hiervoor onlangs een certificaat. De ambassadeurs hebben als doel het stimuleren van een gezonde leefstijl onder kinderen en volwassenen uit hun eigen buurt. 

Op Gezonde Tour  wordt uitgevoerd door Dream Support in samenwerking met stadsdeel Nieuw-West en is onderdeel van de buurtaanpak “Zo Blijven Wij Gezond.” Actieve ouders en bewoners zetten zich in voor meer bewustzijn over gezonde voeding en bewegen onder de mensen in hun directe omgeving.

Workshops

De ambassadeurs van Osdorp zijn gestart in april en hebben vijf workshops gevolgd, waarin zij kennis vergaarden over een gezonde leefstijl, samen een visie voor de buurt ontwikkelden en verschillende gezonde acties voor de buurt hebben uitgevoerd. Zij organiseerden onder meer beweegactiviteiten, voorlichting en kookworkshops voor kinderen en volwassenen op plekken in de buurt waar veel mensen samenkomen.

Gezonde acties

Een greep uit de acties: de ambassadeurs hebben gezonde activiteiten georganiseerd op verschillende basisscholen, gezonde workshops gegeven bij Stichting Cordaan, Huis van de Wijk ‘t Blommetje en participatie- en activiteitencentrum De Wachter, beweegactiviteiten georganiseerd en gezonde traktaties gemaakt op een BSO, gezonde Harira-soep geserveerd bij Hammam Shifa en op De Stadsboerderij Osdorp gezonde beweeg- en kookactiviteiten gedaan met kinderen met down syndroom en een groep meisjes met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een aantal ambassadeurs heeft gezonde traktaties uitgedeeld en voorlichting gegeven op de scholen van hun eigen kinderen. In totaal hebben zij met hun gezonde activiteiten 554 kinderen, ouders, buurtbewoners en professionals bereikt!

Afsluiting van een leerzame periode

Tijdens de laatste bijeenkomst ontvingen de deelnemers als kroon op hun werk een certificaat. De energie binnen de groep en het enthousiasme van de ambassadeurs zorgden voor een mooie afsluiting van een actieve en leerzame periode. Trots namen zij hun certificaat in ontvangst en deelden hun ervaringen en niet te vergeten hun meegebrachte gezonde gerechtjes.

De ambassadeurs hebben aangegeven dat ze graag actief blijven in hun buurt, bijvoorbeeld door workshops te organiseren of gezonde catering aan te bieden. Ook willen ze graag nog meer leren over een gezonde leefstijl, zodat zij hun kennis kunnen delen en gezonde activiteiten kunnen blijven organiseren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de buurtaanpak “Zo Blijven Wij Gezond”? Ga dan naar https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/organisatie/sociaal/onderwijs-jeugd-zorg/zo-blijven-wij/actieve-bewoner-uit/