Alzheimer café Badhoevedorp 13 september: Gedragsveranderingen 🗓 🗺

Haarlemmermeer Noord Zorgspecial
De Meerwende Map

Gespreksleider Marianna Kuntzel zal met Tessa Engels-Koomen, gezondheidspsycholoog, spreken over de gedrags­veran­deringen bij dementie en hoe je daar mee om kunt gaan.

Kenmerkend van dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Ook het gedrag en zelfs het karakter van een patiënt kunnen tijdens de ziekte veranderen. Ongeveer 85 procent van de mensen met dementie krijgt te maken met stemmingsproblemen zoals depressie, angst, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Tevens kunnen mensen met dementie impulsief en ontremd gedrag vertonen.

Het is in elk geval goed om te bedenken dat de patiënt het niet kan helpen, het veranderende gedrag hoort bij de ziekte. Maar dan nog, hoe ga je daar als mantelzorger mee om? Moet je ingrijpen, bijsturen, of het laten gebeuren? En hoe verwerk je het als je partner een ander mens geworden is?

Tessa Engels-Koomen geeft uitleg over de gedragsveranderingen die kunnen voorkomen en wat dat voor de mantelzorgers en naasten kan betekenen. Er is uiteraard gelegenheid om uw vragen te stellen.

U bent van harte welkom in dit Alzheimer Café in Zorgcentrum ‘De Meerwende’, Kamerlingh Onneslaan 131, Badhoevedorp, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.