Alzheimer Café Badhoevedorp 12 september: juridische aspecten.

In het Alzheimer Café van 12 september in Badhoevedorp gaat Marianne Kuntzel in gesprek met Sandra Kelder Dinkgreve, register executeur bij Dinkgreve Advies, over juridische aspecten bij dementie.

Welke zaken kun je regelen en welke rechtsbescherming kun je treffen als je vergeetachtig wordt? Als u een vorm van dementie heeft kunt u op een bepaald moment uw belangen niet meer zelf goed behartigen. Wie neemt uw belangen waar voor uw welzijn en gezondheid? Er kunnen dan derden benoemd worden aan wie u uw belangen kunt toevertrouwen. Wie kunnen dat zijn? Wat is het verschil tussen bewindvoering en mentorschap? Hoe moeten bankzaken geregeld worden en hoe kunnen familieproblemen voorkomen worden als er geen testament is? Wie neemt het initiatief om iets te regelen en wat kun je regelen? Wat is een levenstestament? Wat is een volmacht?

Op al deze vragen zal de Sandra Kelder Dinkgreve ingaan, want het is belangrijk om uw wensen tijdig vast te leggen en deze zaken rustig met uw partner of familie te bespreken en te regelen.

 

U bent van harte welkom in dit Alzheimer Café in Zorgcentrum ‘De Meerwende’, Kamerlingh Onneslaan 131, Badhoevedorp, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Inlichtingen:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Café ‘s  Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com