Allemaal samen op de Mercatormarkt

Struin, eet, zweef, buurt, lach, dans en bewonder

Snuffelen, buurten en zwierezwaaien op de Mercatormarkt.
Fotograaf Mildred Theunisz van Bolo Cards and Maps.

Zaterdag 6 april staat de Mercatormarkt weer op het Mercatorplein, de eerste editie van 2019. Het wordt een goedgevuld Mercatorplein, waar buurtbewoners hun tweedehands kleding, accessoires, curiosa, meubels, speelgoed, sieraden, boeken en andere spullen verkopen. Ook handgemaakte producten, zoals zeepjes en babykleding. Petit Socco sluit aan met lokale grootheden.

Stiltlife komt met slapstick straattheater, de lichtgevende reus Schnakk, afgewisseld door DJ Lady Deep die een eclectische mix platen draait. Kinderen kunnen gratis meedoen aan sportieve workshops of zwierezwaaien in de zweefmolen.

Bezoekers kunnen elkaar uitdagen voor een recordpoging oud-Baarsjes-broekhangen. “Een echte Baarsjes traditie!”, vertelt marktmeester Carolien Beenhakker, “Wie het langst aan de spijkerbroek blijft hangen, keert huiswaarts met een mooie prijs.”

Voor de lekkere trek zijn er Hollandse verse frieten, Vietnamese loempia’s van Quang Pham en Griekse delicatessen. Stichting Do You Care staat op de markt met Turkse broodjes köfta, Marokkaanse soep en zoete lekkernijen, voor een goed doel.

Mercatormarkt, zaterdag 6 april, Mercatorplein, 10:00 – 17:00 uur. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie en programmatijden op mercatormarkt.nl