ALL INCLUSIVE-filmavond op donderdag 21 november 🗓 🗺

Meest recent
OBA/ Casa Sofia Map

Wees welkom op de derde All Inclusive filmavond: op donderdag 21 november waar we de film ‘Dubbel Geluk’ vertonen in Casa Sofia, Amsterdam Nieuw-West. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten en in gesprek gaan met de regisseur en met elkaar.

still van Dora uit de documentaire

De film  ‘Dubbel Geluk’, van Esmée van Loon is een korte documentaire waarin de regisseur vanuit persoonlijke ervaring onderzoekt hoe het is om op te groeien met roze-ouders. Er worden meerdere kinderen geïnterviewd die terug kijken op hun opvoeding.

Documentaire maker Esmée van Loon groeide op met twee moeders. Dit levert altijd veel vragen op: “Wie is nou je échte moeder?” en “Mis je geen vader?” Zij vindt het soms moeilijk om met deze vragen om te gaan en besloot te onderzoeken hoe andere jongeren van haar leeftijd hier mee dealen. Marijn, Dora en Lieke zijn net als haar opgegroeid met homoseksuele ouders en zij vertellen Esmée hoe deze vorm van ouderschap hen heeft gevormd. De vele vragen zijn ook in hun levens aanwezig en zorgen soms voor frustratie. Want hoe leer je je als man scheren met twee moeders? Is het als vrouw moeilijker om met mannen om te gaan als je twee moeders hebt? Hebben ze nooit gewenst dat ze gewoon een vader en een moeder hadden? Maar het brengt vooral trots met zich mee. In deze film zie je hoe het is om op te groeien met roze ouders en wordt er een kritische, maar humoristische, blik geworpen op alle “goedbedoelde” vragen.

Esmée van Loon is deze avond aanwezig. ‘Dubbel Geluk’ is een eerlijke documentaire met persoonlijke ervaringen. Een film voor iedereen: hetero of LHBT-er, kind en/of ouders.

Foto meenemen

We willen aan alle bezoekers vragen een foto mee te nemen van je ouders. Dat kan een oude, maar ook een meer recente foto zijn. Mag van een bijzondere gebeurtenis zijn of een alledaags kiekje. De foto’s worden gebruikt om met elkaar over ‘Dubbel Geluk’ te praten.

Het belooft weer een bijzondere avond te worden, een avond over ouderschap en hoe je je opvoeding hebt ervaren.

Hierbij nodigen wij je dan ook van harte uit om aanwezig te zijn op DONDERDAG 21 NOVEMBER, aanvang 20.00 uur tot 21.30 uur in de OBA/ Casa Sofia, Ottho Heldringstraat 3   

 

Kom langs of meld je eventueel aan op facebook: All Inclusive #3 filmvertoning Dubbel Geluk

 

Dit programma wordt medemogelijk gemaakt met steun van Gemeente Amsterdam Nieuw-West, OBA en het Bob Angelo Fonds, in samenwerking met Pink Nieuw-West en De Nieuwe Boekhandel.