ALL INCLUSIVE-avonden van start op 19 september 🗓 🗺

Amsterdam Nieuw-West Events Uitgaan/uit eten
OBA/ Casa Sofia Map

De zomer is weer voorbij en de herfst staat weer voor de deur. Een tijd om lekker naar binnen te gaan en met elkaar te genieten van een goede en bijzondere film.  Vanaf donderdag 19 september worden de komende vier maanden, een keer per maand, een filmavond georganiseerd in Amsterdam Nieuw-West, waarbij bewoners elkaar kunnen ontmoeten en in gesprek kunnen gaan met de regisseurs of filmmakers en met elkaar.

Elke filmavond staat in het teken van individuele vrijheid en tolerantie.

De openingsfilm is ‘Ik ben er geen, ik ken er geen’, van de Amsterdammers Marnix Haak en Frans Blokhuis. Zij zijn ook deze avond aanwezig. De film laat de zoektocht zien van deze twee makers die beiden opgegroeid zijn in een religieuze gemeenschap waar men denkt dat ‘niemand er een is’ en waar het woord ’homo’ niet meer is dan een grap of een scheldwoord. Toen ze naar Amsterdam verhuisden en elkaar leerden kennen, kwamen ze erachter dat zwijgen niet betekent dat iets niet bestaat.

Marnix Haak gaat in deze film samen met domineeszoon en homo Frans Blokhuis op pad om verhalen te horen van jongeren die in de kast èn in de kerk zaten. Met elkaar en met jongeren bespreken ze een heel aantal vragen: waarom leidt het gesprek over seksuele diversiteit en genderidentiteit tot zoveel ongemak in de christelijke wereld? Komen de LHBT-jongeren nog steeds in de kerk? Wat heeft de oogkleppenmentaliteit van ‘ik ben er geen, ik ken er geen’ gedaan met de manier waarop ze naar zichzelf en naar de kerk kijken?

Voor Marnix Haak gaven deze vragen een hevig gevoel van ongemak: “Pas de laatste jaren ben ik me bewust van mijn positie als hetero. Daarvoor was ik niet met de mogelijkheid bezig met hoe wezenlijk anders je leven kan zijn als je dat niet bent. In ons gezin was geloof erg belangrijk. Het sociale leven speelde zich af in en rondom de kerk. Ik maakte mij geen zorgen, want ik hoorde met mijn vrienden overal bij. Het feit dat je ook homo, bi, trans of lesbisch kon zijn, en hoe dat essentieel alles anders maakt, was het laatste waar we mee bezig waren.”

‘Ik ben er geen, ik ken er geen’ is een persoonlijke, humoristische en confronterende film. Een film voor iedereen: hetero of LHBT-er, met of zonder religieuze achtergrond. Op deze avond worden ervaringen gedeeld en kun je naar aanleiding van de film in gesprek gaan met de makers.

Hierbij nodigen wij je dan ook van harte uit om aanwezig te zijn op DONDERDAG 19 SEPTEMBER, aanvang 20.00 uur tot 21.30 uur in de OBA/ Casa Sofia, Ottho Heldringstraat 3   

Zie of meld je aan op facebook: All Inclusive #1 ‘Ik ben er geen, ik ken er geen’

Volgende filmavonden: donderdag 17 oktober: Grijze Muren van Silvie Konings, donderdag 21 november: Dubbel Geluk van Esmee van Loon, decemberavond is nog niet vastgesteld

Dit programma wordt medemogelijk gemaakt met steun van Gemeente Amsterdam Nieuw-West, OBA en het Bob Angelo Fonds, in samenwerking met Pink Nieuw-West en De Nieuwe Boekhandel.