Aikido lessen voor ouder en kind

In de Calandhal worden Aikidolessen gegeven waarbij kinderen en volwassenen tegelijkertijd trainen.

Aikido is een bijzondere zelfverdedigingskunst waarbij de kracht van de aanval wordt gebruikt als basis voor de verdediging. Het woord Aikido bestaat uit de Japanse begrippen voor ontmoeting of evenwicht (ai), levenskracht (ki) en weg (do).

De basis voor Aikido ligt in de eeuwenlang beproefde technieken van de samoerai. Het is omgevormd naar een zelfverdedigingskunst waarbij je jezelf geen schade laat toebrengen, maar ook de ander geen schade toebrengt.

De bewegingen zijn natuurlijk en efficiënt, logisch en zacht terwijl je leert zelf stevig en stabiel te blijven. Dat heeft ook zijn uitwerking in het dagelijkse leven.

Omdat het niet gaat om fysieke kracht maar om techniek kunnen mannen en vrouwen, beginners en gevorderden, jong en oud samen met elkaar trainen. Een ideale sport om samen met je kind te beoefenen.

Omdat (jonge) kinderen en volwassenen wel een andere uitdaging nodig hebben zijn er twee docenten (sensei) aanwezig zodat ze naast elkaar, maar ook met elkaar kunnen trainen.

Tot aan de zomervakantie zijn er speciale gratis ouder-kind lessen om samen kennis te maken met deze sport.

 

Lessen in de dojo van de Calandhal elke zaterdag van 1600-1730. Aanmelden kan via een berichtje aan sensei August Dragt  tel: 06-54736861, email: aaa@aikido-amsterdam.nl

Meer informatie vindt u op: www.aikido-amsterdam.nl