Afvalstoffenheffing slechts € 0,25 hoger

Nieuw-West – Het dagelijks bestuur van Nieuw-West stelt de stadsdeelraad voor, om in 2012 het tarief voor het ophalen van huisvuil met slechts € 0,25 te verhogen. Meerpersoons-huishoudens betalen dan € 345,80; eenpersoons-huishoudens € 259,35. In Amsterdam betalen alleen de bewoners van stadsdeel Centrum minder voor het ophalen van hun huisvuil dan in Nieuw-West.

Cees Fisser (twitter.com/CehabeeF)

Vorig jaar had het DB uitgerekend dat de afvalstoffenheffing, de komende drie jaar wel met zo’n 6 euro zou moeten stijgen om de kosten te dekken. Dit jaar besloot het DB uit de Afvalservice West (ASW) te stappen, zodat voor heel Nieuw-West één, centraal aangestuurde afvaldienst kon ontstaan. Stadsdeelwethouder Openbare Ruimte, Els Verdonk (PvdA), zegt hierover: “Hierdoor lukt het ons om de kosten omlaag te brengen. We kunnen onze medewerkers en machines effectiever inzetten en eenvoudiger aansturen. Alle kosten voor de inzameling van huishoudelijk afval worden gedekt voor de afvalstoffenheffing [nu 100% kostendenkend, red.]. Daarnaast heeft het stadsdeel de CleanTeams uitgebreid over het stadsdeel.”

 

Afvalcontainers van5 kuub

Afvalcontainers van5 kuub

Laag-/Hoog-tarief Reinigingsrecht

Tot en met dit jaar moesten alle bedrijven in Nieuw-West die hun bedrijfsafval door het stadsdeel laten ophalen, daar € 789,39 voor betalen, ongeacht of ze per week 1, 4 of misschien wel 9 vuilniszakken aanbieden. Verdonk: “In Nieuw-West zijn veel kleine, administratieve bedrijfjes, die per week relatief weinig afval hebben. Om aan hen tegemoet te komen, stelt het DB de deelraad voor om in 2012 twee tarieven te hanteren: een laag tarief van € 373,54 voor 1 t/m 4 vuilniszakken [daling 52,68%, red.], en een hoog tarief van € 840,47 voor 5 t/m 9 vuilniszakken per week [stijging 6,47%, red.].”

 

Overname ASW-deel

Het DB heeft ook de kosten voor de overname van het ASW-deel in de begroting verwerkt. Die kosten (€ 487.325) kunnen gefinancierd worden uit de besparingen.

 

.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.