Afsluitingen bij A10 West vanaf 24 juli

Vanaf volgende week moeten automobilisten rekening houden met extra drukte en reistijd op de wegen rond Amsterdam. De A10 West gaat vanaf maandag 24 juli 2017 zes weken lang in groot onderhoud. Om middernacht sluit Rijkswaterstaat de weg af vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt De Nieuwe Meer. Drie weken later, op maandag 14 augustus, is dit deel klaar en is de andere kant van de A10 West aan de beurt. Maandag 4 september, vóór het begin van de spits, is de A10 West weer volledig toegankelijk.

Voor wie rond Amsterdam wilt rijden, wordt het rondje ring gedurende deze weken vergroot met de A5, A9, A4. Om de A10 West te mijden kan ook de A10 Noord genomen worden. De wegen die de A10 West kruizen blijven de hele bouwperiode bereikbaar. Mocht er een ongeluk gebeuren, dan staan bergers en weginspecteurs klaar om de weg weer snel vrij te maken. Op 7 plekken in de stad tonen tekstkarren de snelste route de stad uit.

Extra spitspont & fiets
Om drukte op de wegen tegen te gaan, stimuleert Rijkswaterstaat het gebruik van de fiets, eventueel in combinatie met de pont over het Noordzeekanaal. Tussen 24 juli en 13 augustus vaart er op werkdagen een extra Hempont in de ochtendspits (7-10 uur) en avondspits (16-18 uur). Daarmee wordt de wachttijd tussen het Hempontplein en Zaandam gehalveerd. Voor voetgangers en (brom)fietsers is de pont gratis. Via Urbee kan voor 6 weken een e-bike gehuurd worden tegen een sterk gereduceerd tarief van €150,-. Met de actiecode A10Westdicht gebruikt u één dag gratis een elektrische deelfiets van Urbee. Fietst u al voor werk richting Westpoort-Sloterdijk, Amsterdam Noord of Zaanstad? Dan maakt u kans op één van de 60 e-bikes die de FietsCoalitie verloot.

Topconditie
De werkzaamheden aan de A10 West stonden eigenlijk gepland voor 2018, maar Rijkswaterstaat voert het onderhoud een jaar eerder uit. Dit om er zeker van te zijn dat de veelgebruikte route in topconditie is als de werkzaamheden starten aan de N200 en voor de verbreding van de A10 Zuid (Zuidasdok). Tijdens de werkzaamheden aan de A10 West wordt er ook op andere plekken in Amsterdam aan de weg en tramrails gewerkt; zie www.amsterdam.nl/Zomerwerken.

Kijk voor meer informatie over de A10 West op:

Facebook.com /RijkswaterstaatA10West 

#A10West

www.rijkswaterstaat.nl/A10West