Adam Elzakalai verlaat de politiek

VVD raadslid en oud-wethouder Adam Elzakalai heeft aangegeven dat hij zijn raadslidmaatschap opzegt. Hij is op het moment raadslid namens de VVD. Na een decennium waarin hij zowel raadslid als wethouder is geweest gaat hij de politiek van de gemeente Haarlemmermeer verlaten.

Elzakalai kwam in maart 2010 in de gemeenteraad namens de VVD. In 2013 volgde hij oud-wethouder Michel Bezuijen op als wethouder. Elzakalai bleef na de verkiezingen van 2014 aan als wethouder met de portefeuilles Economische zaken, Luchthavenzaken, Citymarketing en ruimtelijke ordening. Na de verkiezingen van november 2018 kwam hij niet terug in het college, maar keerde wel in januari 2019 terug in de raad als raadslid namens de VVD. Nu vindt Elzakalai de start van het nieuwe decennium een mooie aanleiding om de stokjes over te dragen aan nieuwkomers en afscheid te nemen van het gemeentebestuur.

Volgens VVD fractievoorzitter Beryl van Straten gaan zij een betrokken en ervaren collega missen. De fractie dankt Elzakalai voor de vele jaren waarin hij zich heeft ingezet voor onze inwoners en ondernemers.