Actie ‘Houd Elleboog Mobiel’ verlengd tot 1 november!

Circus Elleboog gaat zijn actie ‘Houd Elleboog Mobiel’ met drie weken verlengen. Om mobiel te blijven, heeft het jeugdcircus dringend een nieuwe circusbus nodig. Via de crowdfundwebsite voordekunst.nl zoekt het jeugdcircus in ruil voor tegenprestaties naar aanvullende financiering, ook wel ‘crowdfunding’ genoemd. Als Amsterdams jeugdcircus, met 2 eigen locaties en nog lesgevend op zo’n 20 andere plekken in de stad, heeft het zijn vervoersmiddel hard nodig. Week in week uit brengt Elleboog klein en groot circusmateriaal naar alle uithoeken van de stad om les te geven aan jongens en meisjes die anders de weg naar de circusschool niet zo makkelijk zouden vinden. Helaas is de bus van Elleboog een krakkemikkig oudje geworden. Hij piept bij iedere bocht en heeft steeds duurdere opknapbeurten nodig. Voordat hij echt door zijn as zakt, wil het jeugdcircus zijn oude bus vervangen hebben. Om hiervoor aan voldoende financiële middelen te komen, is Elleboog aan het crowdfunden geslagen. Het grootste deel van het streefbedrag is al behaald, maar meer hulp is nodig. Circus Elleboog is dan ook blij dat het van voordekunst.nl de verlenging in mag en zal de komende weken met extra acties komen om zijn crowdfundproject te laten slagen.

Houd Elleboog Mobiel

Houd Elleboog Mobiel

Ruim 70 donateurs hebben de afgelopen weken gezamenlijk al meer dan 13 duizend euro overgemaakt voor het project ‘Houd Elleboog Mobiel’. Dat is bijna 70% van het streefbedrag van € 19.772. “Het is geweldig dat we al zo’n mooi bedrag hebben weten te bereiken, maar we zijn er nog niet.”, aldus Anouschka Zanolla, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Circus Elleboog. “We zijn enorm blij dat we onze actie met drie weken kunnen verlengen en we gaan de komende weken er nog eens extra hard tegenaan om ons streefbedrag te halen. Onder andere door gesponsorde kijklessen te organiseren en in de herfstvakantie een collecte-actie te houden.”

Voor de gesponsorde kijklessen zijn de oudere groepen bij Elleboog, met deelnemers vanaf 10 jaar, begonnen met de verkoop van zogenaamde bustickets. Hiermee vragen ze aan familie, vrienden en bekenden het busproject te supporten in ruil voor bijzondere kijklessen, waarvoor de jongeren al hard oefenen. Zanolla: “Het leuke is dat zo’n busticket ook nog gebruikt kan worden als entreekaartje voor “Licht uit, Spot aan”, een nieuwe reeks familieshows waarmee we in 2015 van start gaan. Dat worden vrijdagavonden met veel circus en ander leuks, gepresenteerd door talentvolle eigen deelnemers en artiesten van buitenaf.”

Hoe meer bustickets de Elleboog-deelnemers weten te verkopen, hoe meer publiek komt kijken naar hun kijklessen en hoe dichterbij de zo gewenste nieuwe circusbus komt. Met nog drie extra weken te gaan, de kijklessen en een collecte-actie in de herfstvakantie hoopt het jeugdcircus vurig op het slagen van de crowdfundactie. “Als we met een nieuwe circusbus weer jarenlang mobiel zijn, kunnen we het leven van veel Amsterdamse jongens en meiden blijven verrijken met onze circuslessen. Dat is niet alleen maar leuk voor ze, maar ook belangrijk voor hun sociale ontwikkeling en persoonlijke groei. Wat uiteindelijk weer ten goede komt aan de creativiteit en sociale cohesie in de stad. Dus,” vervolgt Zanolla met een knipoog, “zo zie je maar waar een nieuwe circusbus goed voor is!”

Meer weten over het project ‘Houd Elleboog Mobiel’? Kijk op elleboog.nl of op voordekunst.nl!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.