Achmed Baâdoud beoogd lijsttrekker PvdA Amsterdam Nieuw-West

De Pvda Nieuw-West is trots dat Achmed Baâdoud de beoogd lijsttrekker is bij de verkiezingen op 19 maart 2014. Veel afdelingsleden hebben zich aangemeld om raads- of DB-lid te worden of te blijven.

Achmed Baâdoud: “Ik heb me eind juni tijdens de afdelingsvergadering als kandidaat-lijsttrekker aangemeld. Op die avond en de afgelopen maanden heb ik veel steun van binnen en buiten de PvdA gekregen. Jammer dat zich geen andere gegadigde meldde en we daarom dit jaar geen lijsttrekkersdebatten hebben.”

Achmed Baâdoud is sinds 2010 voorzitter van het dagelijks bestuur van Nieuw-West. In zijn portefeuilles financiën, economie & werk en veiligheid wist hij ondanks de financiële beperkingen aansprekende resultaten te behalen.

Baâdoud: “Ik wil na 2014 graag oogsten wat we de afgelopen jaren hebben gezaaid. Nieuw-West is nu sterker dan vier jaar geleden: we zijn financieel heel gezond, we hebben zorg- en welzijn gestroomlijnd en we hebben veel bedrijven en banen aangetrokken. Ons doel om het stadsdeel nog veiliger te maken is bereikt, onder andere door overlastgevers stevig aan te pakken en jongeren meer perspectief te bieden. Inmiddels is Nieuw-West een Europees voorbeeldgebied voor duurzame energie, met tientallen miljoenen aan innovatie investeringen. Resultaten bereik je door te zoeken naar de kansen en niet naar de belemmeringen. Straks in de bestuurscommissie zullen we ons nog meer op uitvoering richten – graag in nauwe samenwerking van onze stedelijke aanvoerder Pieter Hilhorst.”

Vanaf eind juni tot en met 15 september 2013 konden kandidaten zich aanmelden, veel enthousiaste leden van Nieuw-West hebben dat inmiddels gedaan. Zij gaan nu in gesprek met een Adviescommissie onder voorzitterschap van Arthur Verdellen.

Over een aantal weken zal het bestuur van de PvdA-afdeling Nieuw-West het advies en de voorgestelde lijst van kandidaten publiceren. De leden van de afdeling stellen de lijst op 12 december 2013 definitief vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.