ABN AMRO kantoor Burg. De Vlugtlaan in Amsterdam sluit op 20 mei

Aantal klantbezoeken neemt sterk af, Internet Bankieren en Mobiel Bankieren app populair

Vanwege het sterk afgenomen klantbezoek sluit ABN AMRO het kantoor in Amsterdam aan de Burgemeester de Vlugtlaan 190 op 20 mei. Op dezelfde locatie of in de directe omgeving komt een geldautomaat die geschikt is voor opnames en stortingen. Er blijft ook een sealbagautomaat achter, waar zakelijke klanten hun sealbags kunnen blijven storten. Klanten zijn ingelicht dat het kantoor sluit en dat zij welkom zijn op het voor hen dichtstbijzijnde kantoor in Amsterdam aan het Osdorpplein 369. Zij hebben een uitnodiging gekregen voor een ontvangst op het nieuwe kantoor, waar ook een workshop Internet en Mobiel Bankieren wordt aangeboden. De medewerkers van het kantoor aan de Burgemeester de Vlugtlaan zullen voortaan werken in één van de ABN AMRO kantoren in de omgeving.

ABN AMRO ziet de laatste jaren het aantal bezoeken van klanten aan bankkantoren sterk teruglopen. Op dit moment regelt het merendeel van de ABN AMRO klanten de dagelijkse bankzaken onderweg of thuis. Zo wordt de Mobiel Bankieren app ruim 53 miljoen keer per maand gebruikt, onder andere voor een saldocheck, overboeking of het inzien van de beleggingen. Ook kunnen klanten in de Mobiel Bankieren app hun creditcardgegevens inzien en de daglimiet van hun overboekingen wijzigen. Advies over bijvoorbeeld de hypotheek verloopt steeds vaker via de webcam.

Directeur Marktgebied Groot Amsterdam Pieter de Lange: ‘Ook al is mobiel en thuisbankieren bij veel van onze klanten populair en sluit onze vestiging aan de Burgemeester de Vlugtlaan, de resterende bankkantoren blijven een belangrijke plek innemen in onze dienstverlening. Bijvoorbeeld voor financieel advies over de persoonlijke situatie van de klant. We blijven dan ook investeren in onze kantoren met een landelijk dekkend netwerk in Nederland.’