ABN AMRO en Gemeente Amsterdam investeren samen in future digital skills

 

Amsterdam, 2 november 2016 – ABN AMRO en de Gemeente Amsterdam slaan vanaf vandaag de handen ineen om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met programmeren. Via het programma ‘Coding for Amsterdam’ zullen tweehonderd basisscholen in regio Amsterdam een kennismakingsles programmeren aangeboden krijgen. Daarnaast zal ook een tweede les gestimuleerd worden door het aanbieden van trainingen en laptops voor (leraren van) betreffende scholen.

Coding for Amsterdam is een programma van StartupAmsterdam en partner ABN AMRO Foundation. Alle kinderen van de bovenbouw van het basisschoolonderwijs in Amsterdam krijgen de kans om les te krijgen in programmeren. Het programma is een initiatief van wethouder Kajsa Ollongren, die digitale vaardigheden een structurele plek wil geven in het Amsterdamse Onderwijs. Wethouder Kajsa Ollongren: “Ik gun alle kinderen de kans om digitale vaardigheden te ontwikkelen zodat interactie met technologie vanzelfsprekend wordt en ze zich maximaal voorbereiden op hun toekomst.”

ABN AMRO zegt toe 1.200 laptops te leveren voor basisscholen. Daarnaast stelt de bank 2 jaar lang ieder jaar een bedrag van 15.000 euro ter beschikking om leraren te trainen in het geven van programmeerlessen. Ook geven ABN AMRO medewerkers in 2017 gastlessen programmeren op deze basisscholen. Ernst Boekhorst, directeur ABN AMRO Foundation: “Gezamenlijk leren wij kinderen programmeren als bijdrage aan een sterke voorbereiding op de toekomst. Deze ambitie sluit naadloos aan bij Partner van de Toekomst, de richting die we met ABN AMRO Foundation kiezen om talentontwikkeling te ondersteunen.”