Abdelhak Nouri (Ajax) verzorgt aftrap van eerste thuiswedstrijd Asv LEBO op het Calvijn College

Vrijdagavond speelt zaalvoetbal eredivisionist Asv LEBO haar eerste wedstrijd op de nieuwe thuisbasis: de sporthal van het Calvijn College. Op zoek naar nieuwe successen verlaat de regerend landskampioen de Sporthallen Zuid en vindt haar nieuwe onderkomen in Nieuw-West.

De keuze voor het Calvijn College als thuisbasis komt niet uit de lucht vallen: Asv LEBO werkt al langere tijd samen met de school voor vmbo en mbo. Leerlingen kunnen bij Asv LEBO terecht voor stages en cursussen en spelers Omar Tissoudali en Zaïd el Morabiti zijn werkzaam op de school uit Slotervaart.

Om 20.30 uur wordt de sporthal aan de Pieter Calandlaan 3 geopend door wethouder Sport Nieuw-West Ronald Mauer en Asv LEBO voorzitter Ronald van Teeffelen, met aansluitend een presentatie over de samenwerking tussen het Calvijn College en Asv LEBO.

Vervolgens begint om 21.30 uur de wedstrijd tegen WSV/Shoepimp, waarbij de aftrap wordt verzorgd door niemand minder dan oud-leerling en Calvijn ambassadeur Abdelhak Nouri (Ajax) en Calvijn directeur Jolanda Hogewind.