Aanleg plein Snelliuslaan

Half oktober begint de aannemer met de aanleg van het Franse plein tussen het dorpshuis en de kinderboerderij. Dit wordt een plein waar voor zowel jong als oud van alles te doen is. Er komen onder andere een groot schaakspel, een speelboom, een steltenparcours en diverse zitplekjes.

Het Franse plein wordt ook een plein met ecologische muurtjes, planten en bloemen. Tijdens de werkzaamheden wordt ook het fietspad achter de Rietveldschool meegenomen. De knik gaat eruit en pad wordt recht doorgetrokken.

Impresie van het Franse plein

De voorzieningen

De voorzieningen in de omgeving van de Snelliuslaan worden onderdeel van het park en zijn ook via het park bereikbaar. Voor de indeling van de kinderboerderij, pétanquevereniging en de korfbalvereniging is een nieuw ontwerp gemaakt. Door een aanpassing van de dierenweide komt de kinderboerderij midden in het park te liggen. Sporting Badhoevedorp heeft sinds 2018 nieuwe velden én een nieuw clubgebouw. De scouting heeft nu een tijdelijke gevel. Het scoutinggebouw krijgt een nieuwe gevel aan de zijde van het oude dorpshuis. De Rietveldschool zal op termijn, naast het bestaande gebouw, ook nieuwbouw krijgen. Als dit allemaal klaar is wordt als laatste in dit gebied het parkeerterrein nog opnieuw aangelegd.

Parkeerzone dorpshuis Badhoevedorp. Impressie uit het definitief ontwerp Park Quatrebras.