Aanleg BMX terrein bij H.S.C. De Bataaf in volle gang!

Het is natuurlijk weer eens tijd om wat van de vorderingen van onze toekomstige BMX-baan te laten zien, want die zijn er gelukkig wel. Dat het een enorme klus is mag duidelijk zijn, maar dat het niet van een leien dakje gaat, is ook niet overdreven.

Vorige week is er begonnen met aanvoer van gebroken puin (800 ton) waarmee de baan wordt aangelegd, dit is pas een gedeelte, zo’n hoeveelheid zal over twee weken opnieuw worden aangevoerd en verwerkt. Met deze korrel worden de springheuvels aangelegd en op verschillende hoogtes gebracht. Nadat dit is gebeurd, komt er Granulux op deze korrel, een soort gravel waarmee de baanbouwer de baan definitief maakt. Inmiddels zijn er twee van de drie zogeheten Combochten aangebracht, deze hebben een hoogte van 3,50 en 2,50 meter.

foto Peter Vreeswijk

De bochten, die vrij steil zijn (je kan er niet tegen op lopen) worden helemaal bestraat met ruwe klinkers om zoveel mogelijk grip te houden als men met grote snelheid de bocht in gaat. Ook moet de startheuvel nog worden geconstrueerd. Deze wordt 5 meter hoog. Erin is een starthek aangebracht waar de renners tegen aanleunen. Het hek klapt weg als het startschot wordt gegeven. Onder de startheuvel wordt een opstelplaats gerealiseerd, waar de deelnemers zich opstellen. Ook dit moet aangelegd en bestraat worden. De renners krijgen hiermee zoveel snelheid, dat ze met deze snelheid de Combochten in gaan waardoor ze geen snelheid verliezen. De baan heeft een lengte van 340 meter en heeft verschillende breedtes; hij gaat van 8 meter naar 7 meter en eindigt op 6 meter breedte.

 

Ook zijn we bezig om drainage aan te leggen en mantelbuizen voor Electra , verlichting en water. Andere vrijwilligers zijn inmiddels bezig om een zeecontainer  om te bouwen als technische ruimte , die onder de startheuvel wordt geplaatst, hierin bevind zich de compressor ruimte die het starthek moet bedienen, deze gaat namelijk op lucht.

 

Ook wordt er gewerkt aan de bouw van een juryruimte die nabij de finish wordt geplaatst en waar de jury alles in de gaten houdt en de plaatsing van de renners noteert. Alles  wordt tot op heden nog steeds gedaan met vrijwilligers die hun tijd hieraan willen besteden.

 

Inmiddels hebben zich circa 20 BMX liefhebbers, waaronder ook diverse dames, aangemeld.

We zijn goed op weg, maar de baan zal hopelijk, als het weer redelijk blijft, tegen de bouwvak operationeel zijn. We houden u op de hoogte!