9 feiten over het eet-bestelgedrag van toeristen in Amsterdam

UberEATS meest in trek bij reizigers uit de Verenigde Staten

Er komen steeds meer toeristen naar Nederland en Amsterdam is uiteraard favoriet. Ze maken kennis met onze cultuur en daar is eten een belangrijk onderdeel van. UberEATS ziet ook veel internationale reizigers die in Amsterdam eten bestellen via de app  – bijna 1 op de 3 eters is woonachtig buiten Nederland – en op die wijze kennismaken met allerlei lokale restaurants. Zo is te zien dat reizigers uit de Verenigde Staten de afgelopen 4 weken het vaakst eten hebben laten bezorgen. Zij bestelden het meest bij de Salsa Shop, gevolgd door Poke Perfect en Pizza Heart. Restaurant Asian King ontving bestellingen van de meeste verschillende nationaliteiten.

UberEATS heeft 9 feiten over het bestelgedrag van toeristen in Amsterdam op een rij gezet:

 1. De Belgen gaan voor thee. De YoYo! Fresh Tea Bar ontving de meeste bestellingen van onze zuiderburen.
 2. Brazilianen willen ook in Nederland van goed vlees genieten. Na de Verenigde Staten, kreeg The Roast Room de meeste bestellingen van Braziliaanse toeristen.
 3. Asian King ontving de afgelopen 4 weken in totaal de meeste bestel​lingen van verschillende nationaliteiten – in totaal 38 – gevolgd door de Salsa Shop op de Kinkerstraat en het McDonald’s restaurant op de Albert Cuyp.
 4. Fransen gaan voor gezond en biologisch. De Cora Delicatessenwinkel ontving verreweg de meeste bestellingen van Franse reizigers.
 5. Saladebar SLA kreeg de meeste bestellingen van toeristen uit de Verenigde Staten en Duitsland.
 6. Happy Meal voor de Britten. Als ze in Amsterdam zijn, bestellen zij het liefste bij de McDonalds. De restaurants op de Albert Cuyp en de Kinkerstraat ontvingen van hen de meeste bestellingen.
 7. De befaamde broodjes van Leeman Doner gaan als warme broodjes over de toonbank bij Amerikanen, Britten en…. Australiërs.
 8. Seizoensgebonden maaltijden en Hollandse pot eet je bij DIS Dinner Shop. Reizigers uit Amerika, Groot Brittannië, Zwitserland, Indonesië, België en Dubai probeerden de Hollandse keuken.
 9. Canadezen houden van zoetigheid. Taarten en andere producten van Cafe Chantilly werden het meest bezorgd aan Canadezen.

 

De top-10 reizigers die via UberEATS de afgelopen vier weken de meeste maaltijden bestelden bij Amsterdamse restaurants​:

 1. ​Verenigde Staten
 2. Groot Brittannië
 3. ​F​rankrijk
 4. Australi​ë
 5. Zuid-Afrika
 6. D​uitsland
 7. Canada
 8. België
 9. Brazilië
 10. Italie

 

UberEATS is momenteel in meer dan 100 steden wereldwijd beschikbaar. Doordat ook veel internationale reizigers de app gebruiken, worden de menu’s naast het Nederlands ook in het Engels aangeboden.

  1 comment for “9 feiten over het eet-bestelgedrag van toeristen in Amsterdam

Comments are closed.