8 december a.s. een extra open huizen dag!

Huizenkopers komen op de valreep in actie.

Op 8 december a.s. wordt er een extra open huizen dag georganiseerd in samenwerking met de MVA (Makelaars Vereniging Amsterdam) voor de kopers die dit jaar nog willen kopen!

Want mensen die toch al van plan zijn om een huis te kopen, kunnen dat maar beter nog dit jaar doen en de koopakte uiterlijk op 27 december tekenen. Volgend jaar kan er niet meer geprofiteerd worden van de huidige fiscale voordelen en gaan de maandlasten voor kopers aanzienlijk omhoog.

Het is belangrijk te weten dat iemand met een gelijkblijvend inkomen vanaf volgend jaar 5 tot 10 procent minder hypotheek kan krijgen. Daarnaast moeten nieuwe toetreders op de markt, die een hypotheek afsluiten vanaf 2013, volledig worden afgelost. Nu mag een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie nog voor de helft van de waarde van de woning aflossingsvrij zijn.

Dit betekent dat iemand die na dit jaar een huis koopt van 250.000 euro, door de verplichte volledige aflossing 153 euro extra per maand kwijt is. Dat bedrag loopt geleidelijk aan op. Over 10 jaar is dat 266 euro.

We merken dat er veel meer belangstelling is voor woningen, mensen willen snel schakelen, aldus de makelaars, degenen die toch al plannen hadden om een huis te kopen, trekken het naar voren.

Wanneer val je nog onder de oude fiscale regels?

Wie zeker wil weten dat hij nog onder de oude fiscale regels valt, moet vóór 1 januari 2013 een schriftelijke en onherroepelijke koopovereenkomst hebben. Daarbij is een ontbindende en zelfs opschortende voorwaarde in beginsel geen bezwaar om te voldoen aan de term onherroepelijk. Zolang het om gebruikelijke clausules gaat. Bij nieuwbouw is het bijvoorbeeld gebruikelijk om een overeenkomst aan te gaan onder de opschortende voorwaarde dat de ondernemer op een bepaald tijdstip ten minste een bepaald percentage van de woningen van het project heeft verkocht. Een andere voorwaarde is dat een bouwvergunning wordt afgegeven. Het moet gaan om voorwaarden die de koper niet zelf kan beïnvloeden.

Dáárom is het belangrijk om nog dit jaar een huis te kopen en de koopakte voor het eind van het jaar te tekenen!!

 

Dus u bent van harte welkom op de open huizen dag 8 december 2012 van 11.00 – 15.00 uur!

Voor de deelnemende woningen kunt u kijken op:
www.barnhoornvermeer.nl
www.onkenhoutmakelaars.nl
www.ketel-era.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.