77e Sloterplasloop: Loop mee langs de parel van Nieuw-West!

AMSTERDAM – Zondag 7 oktober staat Amsterdam Nieuw-West in het teken van de 77e Sloterplasloop. Een groot aantal hardlopers zal langs ‘de Parel van Nieuw-West’ – de Sloterplas – een afstand van 2.5, 5 of 10 km afleggen. De ideale mogelijkheid om de nieuwe lopershotspot van Amsterdam te ontdekken!
Het parcours van de hoofdafstand, de 10km, voert in zijn geheel rond de Sloterplas. De lopers passeren zodoende al het moois dat de recreatieplas te bieden heeft, waaronder de boulevard bij Meer en Vaart, het topsportcentrum Sloterparkbad en de fraaie natuur. Voor lopers van buiten Amsterdam Nieuw-West de perfecte gelegenheid om de Sloterplas te ontdekken, terwijl ‘insiders’ voluit kunnen gaan op hun vertrouwde parcours! Om de deelnemers op weg te helpen, zorgt de organisatie voor tempomakers. Variërend van 40 tot 45, 50, 55 of 60 minuten worden de lopers naar de juiste eindtijd geleid. Een uitgelezen mogelijkheid om een persoonlijk record op de klokken te zetten. Naast de 10km vinden er een 5km en een jeugdloop over 2.5km plaats. Het parcours van deze afstanden is op en om de atletiekbaan van de organiserende atletiekvereniging AAC.

 

Dit jaar werkt de Sloterplas samen met het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, gelegen in Amsterdam Nieuw-West. Deelnemers hebben de mogelijkheid zich te laten sponsoren via een persoonlijke online sponsorpagina. Het opgehaalde bedrag komt ten goede aan onderzoek naar kankerbestrijding.

Inschrijven voor één van de drie afstanden kan zowel van tevoren als op de wedstrijddag zelf. Voorinschrijving (via www.sloterplasloop.nl) is mogelijk tot en met vrijdag 5 oktober. Na-inschrijven kan op zondag 7 oktober tot 30 minuten voor aanvang van elk onderdeel. De kosten voor na-inschrijving bedragen 3 euro voor de jeugdloop, 6 euro voor de 5km en 7.50 euro voor de 10km. Voor-inschrijving geeft één euro korting per onderdeel.

 

De starttijden van de verschillende afstanden op 7 oktober zijn als volgt:

 

10.30u:         2.5 kmJeugdloop
11.00u:         5km Recreatieloop

12.00u:         10km Recreatieloop

12.00u:         10km Wedstrijdloop

 

Start en finish van de 77e Sloterplasloop vinden plaats op de atletiekbaan van atletiekvereniging AAC, gelegen op Sportpark Ookmeer: Willinklaan 7, 1067SL Amsterdam. Zie www.sloterplasloop.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.