6e Fysio Nieuw Sloten Open Toernooi

Zaterdag 12 tot en met zondag 20 juli

Nieuw Sloten – Leven is bewegen, is het motto bij Fysio Nieuw Sloten. Vandaar dat de praktijk van Sjaak Holla wederom de sponsoring van het negendaagse tennistoernooi van Tennisvereniging Osdorp (TVO) op zich heeft genomen. Manueel en fysiotherapeut Holla vertelt over het ‘Fysio Nieuw Sloten Open Toernooi’.

Shirley Brandeis

V.l.n.r.: Sjaak Holla, Jonas van der Kaaij, Pieter Zwikker en Luc Sax

V.l.n.r.: Sjaak Holla, Jonas van der Kaaij, Pieter Zwikker en Luc Sax

Een cadeautje geven aan een sportvereniging als je 25 jaar in het vak zit. Dát deed Sjaak Holla in 2009. De reden? “Ik tennis al sinds de oprichting bij Tennisvereniging Osdorp, ik woon in Oud-Osdorp, heb in Osdorp mijn opleiding tot fysiotherapeut gevolgd én ik heb klanten in de fysiopraktijk die er tennissen.” En niet onbelangrijk: fysiotherapeuten zijn specialisten in beweging. Tennissen past daar helemaal bij. Holla: “Het is een gezonde sport.” In dit geval op een recreatieve club met tien verlichte, regenbestendige banen, waarvan ’s winters een deel overdekt en verwarmd. In de winter is er een luchthal. Holla: “Tennissen kan het hele jaar door!”

 

Jonas, Luc en vele anderen

Zo’n 250 deelnemers strijden ook dit jaar weer tijdens hét tennishoogtepunt in juli op sportpark Ookmeer. Er zijn single, dubbel en gemengde partijen in vele categorieën, er is de populaire Ladies-Day op dinsdag 15 juli, op vrijdag 18 juli een feestavond met zanger en gratis barbecue (inclusief demonstratiewedstrijd van categorie 1/2 spelers van tennisschool TOM) en er zijn finales met prijsuitreiking. Ook een fysiotherapeut en een masseur zijn dagelijks aanwezig en dit jaar wederom een ratingtoernooi én de hogere klasse 4. Holla: “Dus nog meer kijkplezier!” Dit jaar neemt Jonas van der Kaaij, ervaren in het organiseren van toernooien op de club, weer de wedstrijdleiding (versterkt door Vivienne ,Liesbeth en Tecla) op zich. Daarnaast vinden we net als voorgaand jaar ook Luc Sax en Pieter Zwikker in de organisatie. Holla: “En fijn: Wil, Willy en Wan Ho Chong – bekend van de lunchroom aan Tussen Meer en sinds drie jaar horecapachters op de tennisclub – regelen de feestavond met barbecue op vrijdag!” Holla roemt ook alle vrijwillige handen op de club, zoals die van parkbeheerder Cor Mulder, duizendpoot Willy van der Horst en de groundsmannen Freek van Delft, Ton Vinju en Kees Ruben. “Ze houden de banen prima in conditie en zijn goud waard voor de vereniging die op deze manier veel kosten bespaart.” Ook de jeugdcommissie onder leiding van Jan Willem en Hildy noemt hij. “Met ondersteuning van Menno, Jean-Luc en Thomas hebben ze een prachtig en gevarieerd train- en speelseizoen voor de jeugd vorm gegeven. De jeugdleden kunnen nu vier keer in de week gratis tennisles volgen van TennisOpMaat.” Dit weekend gaat de tennisjeugd een weekend in Duitsland tennissen; er wordt geslapen bij gastgezinnen.

Extra service

Over zijn eigen praktijk vertelt Holla trots: “Vorig jaar zijn we weer gecertificeerd als Pluspraktijk. We horen daarmee bij de beste fysiotherapiepraktijken in Nederland die aan extra kwaliteitseisen voldoen en waarbij je extra service krijgt, zoals gratis intake en fysiofitness.” In de praktijk kan men buiten de individuele behandeling om gratis fitnessen en bewegingslessen volgen onder begeleiding van therapeuten Stephanie Albers en Carine Tonnis. Bij Fysiofit traint men in kleine setting volgens een op maat gemaakt programma. De praktijk heeft een sportmasseur, Albert Tierie, de oefenruimte is uitgebreid met een squat-apparaat (waarmee eenvoudig en computergestuurd metingen voor spierkracht en uithoudingsvermogen kunnen worden gedaan) en men werkt nauw samen met de afdeling orthopedie van het Slotervaartziekenhuis. Holla: “Er is regelmatig overleg en een nauwe samenwerking met de orthopeden en fysiotherapeuten daar. Door onze fysiotherapiepraktijk wordt ook informatie aan patiënten en familie over operaties gegeven. Voor wie een nieuwe heup of knie krijgt, is er een speciaal programma helemaal afgestemd met alle disciplines waar de patiënt mee te maken krijgt.”

Sociaal

Holla verheugt zich op het tennistoernooi. Holla: “Tennis is een geweldige sport. Heel sociaal ook. Je hebt geen scheidsrechter nodig, je complimenteert je tegenstander met een mooi punt en na afloop drink je wat samen.” Het is overigens niet de eerste keer dat de fysiopraktijk als sponsor optreedt. Zes jaar geleden kreeg de speeltuin in Sloten, waar Holla als kind speelde, van hem een financiële steun in de rug. “Ik vind het fijn om de zaken waar ik om geef, zaken die ook beweging stimuleren, te steunen,” aldus Holla. “Zowel mijn klanten als dit jaar het toernooi van Tennisvereniging Osdorp.”

Informatie

Fysiotherapie Nieuw Sloten is gelegen aan de Berlaarstraat 10 in Nieuw Sloten. Tel.: 020 615 22 95. Zie www.praktijkfysiotherapie.nl. TVO is gelegen aan de Han Hollanderlaan op sportpark Ookmeer. Zie www.tvosdorp.nl. Niet-leden kunnen ook een baan huren op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 22.00 uur (weekend tot 18.00 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.