Poppenspel Dansende Dood bij Kunstwest

 Optreden Feike Boschma en Wim Kerkhove in de Vlugt – Centrum voor Kunst & Cultuur

  • Burgemeester de Vlugtlaan 125, Amsterdam
  • Ruimte: Cultureel laboratorium (C-Lab) van Stichting KunstWest
  • Wanneer; vrijdag 4 november
  • Aanvang: 18:30 uur – Zaal+bar open: 16:00 uur – Toegang: vrij.

De avond begint met een kort optreden (ongeveer 12 minuten) van de poppenspelers Feike Boschma en Wim Kerkhove. Zij spelen de marionettenvoorstelling ‘Dansende Dood’ en als toegift ‘De Spooktrein’ (ongeveer 3 minuten)! Dit optreden is een afsluiting van een periode repeteren en filmen met Abderrazak Moufid van SQREAN / ABCDeen.
Dansende Dood
Dood en dans vormen de uitersten van menselijke stilstand en beweging. De stervende Danser en dansende Dood gaan hand in hand. Een intrigerende paradox. Het leven kan niet zonder de dood. Voor iedereen komt er het moment dat de Dood hem uitnodigt voor de laatste ‘dans’. De dodendans als metafoor voor menselijke machteloosheid tegenover de onberekenbare en onverbiddelijke dood.

‘Dansende Dood’ is gebaseerd op de Dodendans (reidans) uit de Middeleeuwen en gaat over de vergankelijkheid van het leven. Het bij velen bekende tafereel ‘De Dood en het Meisje’ hebben Feike Boschma en Wim Kerkhove tot hoofdthema van hun voorstelling gemaakt.

Foto: Marcello Pequenio

Naast een wat lyrische manier van bewegen, wordt er ook stevig aangepakt met de mentaliteit van Belgische poesjenellenspelers (stangpoppen). De voorstelling is non-verbaal.
De filmers Abderrazak Moufid van SQREAN / ABCDeen (Multimediaal Producent), Peter Kasbergen van Public Cinema (Filmmaker), Patrick Brunsveld van No Shit produkties (Acteur) en Eric Slabbers (Poppenmaker) van de Fantasy Factory gaan na het optreden met de twee poppenspelers om de tafel zitten om te praten over poppenspel voor de camera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.