4e Fysio Nieuw Sloten Open Toernooi

Zaterdag 14 tot en met zondag 22 juli

Nieuw Sloten – Jaren geleden gaf zijn praktijk de naam aan het bekende tennistoernooi van Tennisvereniging Osdorp en Sjaak Holla is nog lang niet uitgesponsord. “Leven is bewegen,” zeggen de praktijkmedewerkers van Fysio Nieuw Sloten altijd. En dus staan ze ook dit jaar – voor de vierde maal – achter het negendaagse Fysio Nieuw Sloten Open Toernooi. Fysio- en manueel therapeut Sjaak Holla vertelt.

 Shirley Brandeis

Even ademhalen: het Fysio Nieuw Sloten Open Toernooi.

Holla: “Een hele lange naam voor het jaarlijkse tennishoogtepunt! Gemiddeld strijden er tweehonderd tennissers op de gravelbanen. Er zijn single, dubbel en gemengde partijen in verschillende categorieën. En er wordt nog veel meer georganiseerd.”

 

Fysio Nieuw Sloten Open

Zoals?

“De Ladies-Day, alleen voor dames dus, op dinsdag. Op vrijdag een feestavond met zanger Norman Gooijer mét gratis barbecue. En de laatste dag zijn er natuurlijk de finales met een prijsuitreiking.”

 

Al jullie medewerkers zijn tennisliefhebbers?

“Een aantal wel. Onze eigen masseur Albert Tierie is fervent tennisser. Hij en een fysiotherapeut zijn tijdens het toernooi aanwezig. Albert geeft voor slechts €7,50 een heerlijke nek/schoudermassage aan de deelnemers.”

 

Waarom sponsort fysiopraktijk Nieuw Sloten dit eigenlijk?

“Het was enkele jaren geleden een jubileumcadeau van mij omdat ik vijfentwintig jaar bij de praktijk zat. Ik koos voor TVO omdat ik daar al sinds de oprichting tennis. Ook woon ik vlakbij en heb ik in Osdorp mijn opleiding tot fysiotherapeut gevolgd. En ik heb veel klanten in de fysiopraktijk die er tennissen. En ook: ons motto is ‘leven is bewegen’. Fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in beweging. Tennissen vinden we een gezonde sport. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen.”

 

Je bent dol op sponsoren, hè.

“Ja! In december hebben we vanwege de certificering van de praktijk en mijn vijftigste verjaardag een zogenoemd Top voor Top concert in het Concertgebouw gehouden. Daarbij hebben we ruim drieduizend euro opgehaald voor Talitha Kum, een weeshuis voor met HIV besmette kinderen in Afrika, waar ik zelf op bezoek ben geweest. En enkele jaren geleden heb ik een speeltoestel in de speeltuin Sloten geadopteerd. Ik vind het fijn om zaken die beweging stimuleren en waar ik om geef te steunen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.