44 jaar bij bakker Imming

Afgelopen week was het feest bij Bakkerij Giel Imming aan de Osdorper Ban 50-52, Mies van der Tas is er 44 jaar werkzaam. Afgelopen zaterdag kreeg ze een feestje aangeboden waarbij zij extra in het zonnetje werd gezet.

Eénenvijftig jaar geleden werkte Mies bij de Coop ook op de Osdorper Ban. Een kennis vroeg of zij interesse had om te werken bij bakkerij Imming even verderop. Het leek haar wel wat om in een bakkerszaak te werken en ging er langs. Mies werd direct aangenomen. Dat was nog door de opa van Giel Imming, die toen de eigenaar van de bakkerij was. Ze maakte drie generaties Imming mee, nu is de zaak van kleinzoon Giel, soms denken klanten dat Mies de baas is. Hoe kan het ook anders als de klanten al zo lang je gezicht in de winkel zien.

Mies (in het midden) met twee collega’s

Hoe houdt je het zo lang vol

Dat is eenvoudig volgens Mies. Het is leuk en afwisselend werk, je hebt met allerlei mensen contact, jong oud, van allerlei culturen en dat maakt het werk juist zo leuk. Met het in de jaren steeds groter wordende assortiment is het fijn om mensen te kunnen adviseren en uit te leggen wat bijvoorbeeld het verschil is tussen de verschillende broodsoorten.

Verbouwing

Nooit vergeet ze de grote verbouwing van een aantal jaren geleden. De winkel werd helemaal aangepast en dubbel zo groot gemaakt. Voor de verkoop was er een tijdelijke winkel voor de bestaande winkel gemaakt. Het was toen midden in de winter en erg koud. Mies moest met de grote laarzen en een dikke sjaal in de noodwinkel staan, maar de verkoop ging altijd door.

Vanaf deze week werkt ze nog maar één dag in de week, op vrijdag. Stoppen wil ze nog niet, “het is nog veel te leuk en ik ben nog fit” zegt Mies.

Als u Mies wilt feliciteren kunt u vrijdags van 7.30 tot 16.30 terecht.

Bakkerij Giel Imming

Osdoper Ban 50-52

Geopend ma-vr van 7.30 tot 17.00 uur zat. 7.00 tot 17.00 uur

Telefoon:  020 6190361