40 Jaar kinderboerderij Het Sloterpark 🗓 🗺

Meest recent
Kinderboerderij Het Sloterpark Map

Feestje op zondagmiddag 23 juni

Slotermeer – Na de veertigste verjaardag van kinderboerderij De Strohalm in 2018, viert nu ook de kinderboerderij in het Sloterpark haar 40-jarig bestaan. Daarom is het aanstaande zondagmiddag feest tussen de geiten, alpaca’s en konijnen.

Shirley Brandeis

Of we wel opschrijven dat het Greet en Leo zijn die de kinderboerderij in het Sloterpark bestieren. Co Blanken staat de krant te woord en is dan wel een bekend – heel bekend – gezicht, de twee eerdergenoemden mogen van hem in het zonnetje. Als ook de vele vrijwilligers waar de boerderij niet zonder zou kunnen. En dat dus al veertig jaar, al was het een hobbelige tijd af en toe.

Co en collega Cees Bergen kenden elkaar al van die andere kinderboerderij in Nieuw-West: de Strohalm aan de rand van Geuzenveld. Ruim twintig jaar geleden kwam daar het beheer van het goedbezochte dieren-en kinderparadijs in het Sloterpark bij, dat tijdens de oprichting eind jaren zeventig de naam ’t Ruige Riet droeg. Na een moeilijke financiële en bestuurlijke periode eind jaren negentig, openden de deuren van de ontmoetingsplek van de buurt zich weer op Dierendag 1998, en klonk er weer geknor en geblaat in het Sloterpark.

Alhoewel ook de toekomst hobbelig is – er zijn plannen om de twee kinderboerderijen samen te voegen – viert Co, net de zestig gepasseerd, graag over tien jaar ook het gouden jubileum in het Sloterpark. Aan de inzet op de kinderboerderij zelf zal het niet liggen. Daar worden de schapen, ezels, alpaca’s, geiten, kippen, pony’s, konijnen en koeien liefdevol verzorgd door een poule van vrijwilligers en stagiaires. Dat wordt gevierd aanstaande zondag met een poffertjes- en suikerspinnenkraam, een Rad van Avontuur en meer. De buurt is welkom. Het feest begint om 12:30 uur.

Kinderboerderij Het Sloterpark is gelegen aan de President Allendelaan 2 in het Sloterpark. Tel.: 020 611 88 51. Het jubileumfeest wordt mede ondersteund vanuit het wijkbudget voor bewonersinitiatieven in Slotermeer, Huis van de Wijk Eigenwijks.