35e Barnhoorn Vermeer makelaars Klaverbladtoernooi met hoogstaand tennis afgesloten

Na negen dagen zon, 500 tennispartijen, duizenden bezoekers en avonden vol entertainment kijkt de organisatie van het 35e Barnhoorn Vermeer makelaars  Klaverbladtoernooi terug op een zeer geslaagd tennisevenement. Het  toernooi, georganiseerd door Tennisvereniging Badhoevedorp, staat bekend als één van de grootste toernooien in  de regio.  Op het toernooi wordt tennis op topniveau gespeeld. Daarbij staan sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel .  Ook in deze 35e editie werden alle verwachtingen waargemaakt. De weersomstandigheden hadden dit jaar, in tegenstelling tot afgelopen jaren,  weer ‘ns een positieve bijdrage. Een zegen voor de spelers en de wedstrijdleiding want hierdoor konden alle partijen op het eigen tennispark gespeeld worden en hoefde niet uitgeweken te worden naar de tennishal. Ook de evenementencommissie kijkt zeer tevreden terug. Traditioneel  werd op elke avond ludiek en gevarieerd invulling gegeven aan het hoofdthema. Het thema van dit jaar was “Tennisclassics, terug in de tijd”. Het entertainmentprogramma werd zondag op passende wijze afgesloten met een tennisdemonstratie waarbij gebruik gemaakt werd van de in vergetelheid geraakte houten rackets. Voor menig volwassene een stukje nostalgie, voor de jeugd een openbaring.

Maar er werd natuurlijk ook serieus getennist. En hoe! Een kleine 600 tennissers hadden zich ingeschreven, variërend van recreatief niveau tot landelijk topniveau. De finaledag, afgelopen zondag, bracht de ontknoping. De finales in het hoogste categorieën lieten als verwacht bijzonder sterk tennis zien. De damesfinale ging tussen de als eerste geplaatste Myrthe van der Boon en de als tweede geplaatste Yasmina Demane. Yasmina had het toernooi al drie keer op haar naam geschreven en voelt zich dus goed thuis op het Badhoevedorpse gravel. Myrthe gaf prima partij maar Yasmina mocht zich uiteindelijk, na een tie-break in de tweede set,  voor de vierde keer  winnares van het toernooi noemen. Bij de heren  ging de strijd tussen de Badhoevedorper Bart Cordemeijer en de Amsterdammer Pim Zijlstra. Het was de eerste keer dat ze tegen elkaar speelden.  Pim speelde vanaf het begin van de wedstrijd in een zeer hoog tempo waardoor Bart moeilijk in zijn spel kon komen.  Na twee sets (6-4 6-3) kwam Pim, speler bij DDV, overtuigend als winnaar uit de bus. Hij bedankte in zijn toespraakje de horeca, het vrijwilligersteam van  toernooidirecteur Lars Hendriks, de sponsors en vooral ook het publiek dat dagelijks massaal de spelers kwam supporten. Alle aanwezige publiek werd in de vorm van een gratis buffet ook nog eens bedankt door hoofdsponsor Barnhoorn Vermeer makelaars o.g. die haar naam reeds voor het vijfde jaar aan het toernooi had verbonden.

Winnaars Yasmina Demane en Pim Zijlstra.

Winnaars Yasmina Demane en Pim Zijlstra.

Hoe volgend jaar het decor van de 36e editie eruit gaat zien weet nog niemand, maar dat tijdens het toernooi de ingrediënten sportiviteit, gezelligheid, entertainment en toptennis ruimschoots aanwezig zullen zijn, is zeker. Alle uitslagen en andere informatie over het toernooi zijn terug te vinden op www.klaverbladtoernooi.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.