2012 feestelijk afgesloten op Wellantcollege Sloten

De laatste week voor de kerstvakantie stonden de activiteiten op Wellantcollege Sloten in het teken van de kerstgedachte, iets doen voor een ander. Tijdens deze projectweek hebben alle leerlingen van de school dingen gemaakt om als kerstcadeautje weg te geven. Er werden o.a. bloemstukjes en voederhuisjes met vetbollen en doppinda’s voor vogels gemaakt. Maar ook prachtig met de hand versierde keukenschorten in kerstsfeer. Op donderdagochtend zijn de leerlingen langs verschillende instanties gegaan om hun cadeautjes af te leveren. Sommige leerlingen gingen naar basisscholen, anderen naar hun stageplek. Er gingen ook leerlingen naar bejaardentehuizen waar ze kerstliederen zongen voor de bewoners. Dit werd door iedereen erg gewaardeerd.

Zoals elk jaar werd ook dit jaar weer een kerstfeest georganiseerd op Wellantcollege Sloten. Het thema dit jaar was New York en de school was feestelijk aangekleed met schilderijen die leerlingen hadden gemaakt voor deze gelegenheid.

In de kantine van de school had BSS-events een disco georganiseerd. Toen de sfeer er goed in zat en iedereen op de dansvloer stond mocht 2e jaars leerling Berkay achter de mengpanelen plaatsnemen als beginnend DJ. Hij mocht hier zijn kunsten laten zien en horen, iets wat hij erg goed deed.

Later op de avond werd een deel van de dansvloer vrijgemaakt voor Griekse dansen. Onder leiding van onderwijsassistente Stella Rappos hadden een aantal leerlingen de afgelopen week 2 Griekse dansen geleerd namelijk de Kotsari en Sirtaki. Bij de Sirtaki werd al snel ingehaakt door andere leerlingen die het ook snel onder de knie hadden.

Tot slot kwam er als verrassing ook nog een optreden van rapper Rida van Studio West, bekend van optredens bij o.a. het Sloterparkfestival en de Meervaart. Tijdens dit optreden liet leerling Jaber zien dat hij ook goed kan rappen.

De hele avond door was er Amerikaans buffet waar heerlijke hamburgers, hot-dogs en pizza punten te krijgen waren die door de leden van de ouderraad waren verzorgd. Ook waren er heerlijke muffins die door de leerlingen zelf waren gemaakt.

Al met al een hele geslaagde week waarin veel aandacht was voor iets doen voor een ander en een feest met verrassende optredens, lekkere muziek en heerlijk eten waarmee het jaar 2012 gezellig werd afgesloten.

  1 comment for “2012 feestelijk afgesloten op Wellantcollege Sloten

  1. 17/12/2015 at 17:17

    Prachtig document! Knappe tekst: niet teeevl of te weinig, duidelijk en to the point. Aangenaam geschreven, prachtig gepresenteerd! Terecht mogen jullie trots zijn!Wie wil er niet beginnen bloggen met de klas? Je bent geweldig, Jeroen! Onovertroffen. Ongelooflijk gedreven, actief, creatief, veelzijdig. Een man van zijn tijd en van de wereld. Een onderwijspionier.Hartelijke felicitaties voor jou en je leerlingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.