20 jaar Van de Veer op Tussen Meer

Tandartsenpraktijk Van de Veer is dit jaar alweer 20 jaar op Tussen  Meer gevestigd. Het succes van deze -door oprichter en naamgever Gerard van de Veer gerunde- mondzorgpraktijk is dat deze zich sinds jaar en dag onderscheidt van andere grote praktijken als een heuse familiepraktijk.

Onder de motto’s ‘onze familie zorgt graag voor uw familie’ en ‘wellness in tandheelkundige zorg’ werkt het van de Veer team als één grote hechte familie in een voor tandartsbegrippen vooral ongedwongen en relaxte sfeer. De persoonlijke aandacht voor patiënten maakt dat zowel individuele patiënten maar vooral ook veel gezinnen uit Osdorp graag naar de praktijk komen.

Voorgrond van links naar rechts: Mitra Hassanalian en praktijkeigenaar Gerard van de Veer Eerste rij achter de balie van links naar rechts: Marion Limonard-Drenth, Angelique Bagalli-Kenter, Pehmaney Shamsoldin-Said, Ben Rese en Peter van der Helm Achtergrond van links naar rechts: Hania Amarjouf, Reza Mortazavi, Mehrnush Dehghani, Burcin Karatas, Koray Alkan Yasaman Safavi Niet op de foto: Anaëlle Koss, Gezal Wassiee, Martin Geils en Ilse van de Veer

Om het heuglijke feit van het 20 jarige bestaan te vieren, trakteerde praktijkeigenaar Gerard van de Veer zijn team op een zeer smakelijke maar tegelijkertijd ook zeer ‘gebitsvriendelijke’ jubileumtaart die speciaal voor deze gelegenheid door patiënte Samira met maar liefs 60% minder suiker werd gebakken.

Al in 1976 opende Gerard van de Veer zijn eerste praktijk. Dit werd een gezellige Amsterdamse praktijk aan huis, gevestigd in zijn voormalige, ouderlijke woning aan de Apollolaan in Amsterdam. Zo rond 1998 kreeg hij een aanbieding van een bevriende tandtechnieker om samen een praktijk te beginnen in Osdorp. In eerste instantie had hij hiervoor totaal geen interesse met het oog op zijn drukke praktijk aan de Apollolaan, maar na lang aandringen besloot Gerard om toch het avontuur aan te gaan. En zo opende hij in 1999 op tweeënvijftigjarige leeftijd nog een tweede praktijk op nummer 80 op Tussen Meer. Eerst was deze praktijk alleen op vrijdagmiddag geopend, maar al gauw bleek dat onvoldoende. Er meldden zich al snel zoveel nieuwe patiënten aan, dat de praktijk meerdere dagen per week open ging. Er bleek in die tijd een enorme behoefte te zijn aan goede tandheelkundige zorg in Osdorp.

Al snel waren de beide beschikbare behandelkamers dan ook iedere dag volledig volgeboekt. Er was de eerste jaren helaas geen ruimte de praktijk verder uit te bouwen en er volgde noodgedwongen een patiëntenstop. Gelukkig kwam daar weer snel verandering in. Naast de praktijk van van de Veer was nog een tandarts gevestigd, die aangaf te willen stoppen. Dat bleek de kans voor verdere uitbreiding.

Niet veel later -in 2007- besloot de eigenaar van het gebouw tot een ingrijpende en grootscheepse renovatie. Er werd extra ruimte aangebouwd aan de achterzijde en de voormalige stookruimten op de begane grond werden opnieuw voor commerciële doeleinden ingericht. Zo kon de praktijk dan toch weer verder uitgebreid worden. Tonneke Colenbrander, Gerard’s echtgenote en architecte van beroep, ontwierp de huidige inrichting van de praktijk en coördineerde daarnaast de volledige en enorm ingrijpende verbouwing. Het resultaat was en is dat nog steeds: schitterend. De ruime opzet en de prettige atmosfeer met heel veel licht kenmerken de praktijk en het werd hiermee de modernste mondzorgpraktijk van Osdorp.

Volgens Gerard van de Veer is er in de tandheelkunde vooral op organisatorisch en esthetisch gebied het nodige veranderd. Patiënten vinden het steeds belangrijker dat hun gebit er mooi en verzorgd uitziet. Daarvoor biedt de praktijk bijzonder veel mogelijkheden van bleken tot facings en implantaten.

Daarnaast is preventie binnen de praktijk een belangrijk speerpunt. Hiervoor opent van de Veer dan ook binnenkort een 6e behandelkamer met een preventie assistent. Het aantal kinderen dat bij de praktijk in Osdorp binnenwandelt  met een zeer slecht gebit is nog steeds zorgelijk.  Daarom is het goed om kinderen, maar ook hun ouders, adequate voorlichting te geven over het goed onderhouden van het (kinder)gebit. Je kunt hiermee niet vroeg genoeg beginnen, stelt Gerard van de Veer, want voorkomen is altijd beter dan genezen. Ook al zijn kinderen in Nederland tot hun achttiende jaar geheel verzekerd voor tandheelkundige behandelingen.

Naast alle gebruikelijke mondzorgbehandelingen kunt u in de praktijk ook terecht voor alle orthodontische behandelingen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Maar ook voor zeer gespecialiseerde, endodontologische (wortelkanaal) behandelingen bent u bij Van de Veer aan het juiste adres. Want ook deze complexe behandelingen worden in zijn praktijk volledig pijnloos uitgevoerd, zegt Gerard van de Veer.

Alle (ook voormalige) teamleden hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het grote succes en het 20 jarig bestaan van de praktijk. Op dit moment zijn er meerdere gespecialiseerde tandartsen, (preventie) assistentes en mondhygiënisten werkzaam. Daarnaast is de praktijk ook een erkend opleidingsbedrijf. Mitra is als langst werkend teamlid inmiddels al bijna vierentwintig jaar werkzaam bij de familiepraktijk Van de Veer.  Als operationeel manager is zij voor Gerard van de Veer een belangrijke toeverlaat bij het dagelijkse reilen en zeilen van de drukke praktijk.

Alle teamleden werken met bijzonder veel passie en plezier in de praktijk van Gerard van de Veer. Zo komt het ook dat patiënten soms al hun hele leven in de praktijk van van de Veer komen. Ook al wonen sommigen van hen zelfs ver buiten Nederland, ze blijven de praktijk minimaal een keer per jaar trouw.

Tandartsenpraktijk Van de Veer is gevestigd op Tussen Meer met huisnummer 80. Voor een afspraak kunt u bellen naar 020 – 61 08 384. Meer informatie vindt u ook op de website: www.vandeveertandartsen.nl