20 Jaar  Postkantoor Osdorp / Vivant Geestman

Wat is de tijd snel gegaan
Na eerst 13 jaar bij postkantoren BV gewerkt te hebben, waarvan de laatste
jaren als manager op verschillende kantoren, kreeg Mike Geestman als eerste
manager van Nederland de kans om voor zichzelf te beginnen in een
postkantoorwinkel. Samen met zijn vrouw Conny die toen net een succesvol
schoonheidssalon was begonnen.
Het was een moeilijke keuze destijds, maar een winkel, een schoonheidssalon, 2 kleine kinderen en een hond was iets te druk en daarom besloten ze om te stoppen met de schoonheidssalon om zich samen zo op de winkel te richten.
Toen de kinderen eenmaal groter waren, zijn ze een 2de postkantoor begonnen in het AMC met een bloemenkiosk. Deze winkel is na 6 jaar verkocht aan de werknemer die daar toen werkzaam voor hun was. Ze hebben gelukkig fijne collega’s en daardoor  gaan ze na 20 jaar nog steeds met ontzettend veel plezier naar het werk.   Angela is al vanaf de eerste dag en dus 20 jaar in dienst, Nicole 13 jaar en Roelof en Martin de laatste 3 jaar. Ook hun dochter Denise( na 6 jaar vaste dienst), zoon Jordi en collega Carrol zijn ook al jaren werkzaam als oproepkracht.
Enkele dieptepunten waren de meerdere overvallen, waarvan de daders gelukkig altijd zijn opgepakt. Ramkraken, oplichterij, diefstal (kenteken-)fraude enzovoort.
Maar zo waren er natuurlijk ook hoogtepunten.
Hoogtepunten waren o.a. dat ze uitgegroeid waren tot top 5 van postkantoren van Nederland qua aantal handelingen. Er grote prijzen zijn gevallen in zowel staatsloterij, krasloten en vorige maand nog de hoofdprijs in de Euroloterij met € 91.000.
Veel klanten die al 20 jaar wekelijks komen met een praatje en kinderen die vroeger een snoepje kochten en nu hun nieuwe auto op naam laten zetten.

Sinds 3 jaar bestaat Postkantoren BV niet meer en is uiteengevallen in 2 aparte bedrijven ING en Post.nl. De zaak heeft een verbouwing moeten ondergaan waarbij zij nu ook postbussen hebben. ING wilde gelukkig een servicepunt bij ons in de winkel en Post.nl wilde er graag een dubbele balie gezien de drukte en zo bleven zij toch hun bestaansrecht houden.

Ook nu blijven de klanten in grote getalen komen en staan zij nog steeds met zowel ING als Post.nl in de top 10 van Nederland qua aantal handelingen.

Voor wat betreft de winkel zelf moeten zij continu op zoek naar nieuwe diensten en producten “wat het ondernemen zo leuk maakt” aldus Mike. Zo hebben zij elke maand een nieuwe actie met nieuwe artikelen die te lezen zijn via o.a. de app Postkantoor Osdorp, of via de website: www.postkantoorosdorp.chayns.net/.

Zo is de laatste actie van BanBao, voor kinderen van 2 tot 15 jaar. BanBao is het nieuwe lego maar dan van een nieuwe fabrikant en voor nog minder dan de helft van de prijs. De steentjes passen dan ook op het originele lego en is met allerlei onderdelen uit te breiden tot o.a. politiebureaus, brandweerstations, safarikampen en kermissen ook voor de meisjes. Ook voor de allerkleinste is er het welbekende DUPLO. BanBao draait inmiddels zo goed dat zij uitgebreid hebben tot het grootste assortiment van Osdorp. Zie ook hiervoor de app en website van Postkantoor Osdorp.

Mike en Conny hopen zo nog heel wat jaren samen met hun collega’s de winkel op Tussen Meer 375B in Osdorp voort te kunnen zetten.